Οι διοργανωτές του GP της Βραζιλίας θα ερευνηθούν από τη FIA για την εισβολή των θεατών στην πίστα

Η εισβολή των οπαδών στο γκραν πρι της Βραζιλίας

i

©Pirelli

Οι διοργανωτές του GP της Βραζιλίας θα ερευνηθούν από τη FIA για την εισβολή των θεατών στην πίστα

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:55 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:11 - 06.11.2023

Οι διοργανωτές του γκραν πρι της Βραζιλίας κλήθηκαν στη FIA, προκειμένου να απολογηθούν για την είσοδο των θεατών στην πίστα.

Οι διοργανωτές του γκραν πρι του Σάο Πάολο στη Βραζιλία παραπέμφθηκαν για έρευνα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA μετά από την εισβολή θεατών στην πίστα στο τέλος του αγώνα της Κυριακής. 

Μια μεγάλη μερίδα θεατών «έσπασε» τις γραμμές ασφαλείας και μπήκε στην περιοχή αποφυγής της στροφής 1, καθώς ο αγώνας τελείωνε, με την αναφορά των αγωνοδίκων να υποδηλώνει ότι η ασφάλεια δεν ήταν «επιβεβλημένη και επαρκής», γεγονός που οδήγησε σε μια ανασφαλή κατάσταση. 

Αυτό σηματοδοτεί ένα δύσκολο τριήμερο για τους διοργανωτές, αφού οι υποδομές δέχθηκαν πλήγμα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής, καθώς μια τρομερή καταιγίδα έπληξε το Ιντερλάγκος, με την κατάρρευση της οροφής της κερκίδας και τις ζημιές σε άλλες εγκαταστάσεις.

Η FIA εξήγησε το θέμα: «Μια μεγάλη ομάδα θεατών κατάφεραν να σπάσουν τις γραμμές ασφαλείας και μπήκαν στην περιοχή run off στη στροφή 1 ενώ ο αγώνας τελείωνε και τα αυτοκίνητα ήταν ακόμα στην πίστα. 

Τα μέτρα ασφαλείας ή/και οι αξιωματικοί ασφαλείας ή/και ο εξοπλισμός που αναμενόταν να ισχύουν για την Εκδήλωση δεν επιβλήθηκαν ή/και δεν ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα ένα επισφαλές περιβάλλον για τους θεατές και τους οδηγούς».

Πάντως το συγκεκριμένο συμβάν δεν ήταν, τόσο σοβαρό όσο του γκραν πρι της Αυστραλίας, που οι θεατές μπήκαν στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ, ενώ ο αγώνας ακόμη εξελισσόταν.

Στον αγώνα της Ωκεανίας η FIA έφτασε στο συμπέρασμα πως: «τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα που θα ίσχυαν δεν επεβλήθησαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα περιβάλλον ελλιπούς ασφάλειας για τους θεατές, τους οδηγούς και τους αξιωματούχους του αγώνα».

Tags: