Αλόνσο: «Όταν με πέρασε ο Πέρες πίστεψα πως έχασα το βάθρο»

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin

Αλόνσο: «Όταν με πέρασε ο Πέρες πίστεψα πως έχασα το βάθρο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:00 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 06.11.2023

Ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε για τον εντυπωσιακό αγώνα στη Βραζιλία, μετά την εκπληκτική μάχη που έδωσε με τον Σέρχιο Πέρες για την 3η θέση.

Δύο μήνες και λίγες μέρες αργότερα, ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε στο βάθρο, όπου δεν είχε ανέβει από την Ολλανδία, αφού τερμάτισε τρίτος στο γκραν πρι της Βραζιλίας. 

Ο Ισπανός έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω την Red Bull του Σέρχιο Πέρες, μετά από μια μεγάλη «μάχη» που ήταν ξεκάθαρη μόνο αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, αν και για κάποιους ήταν απαραίτητο να το δουν επανάληψη, γιατί η διαφορά μεταξύ των δύο ήταν ελάχιστη και συγκεκριμένα για μόλις 63 χιλιοστά του δευτερολέπτου. 

«Στους τελευταίους 30 γύρους είχα μεγάλη πίεση από τον Πέρεζ. Στους τελευταίους δύο γύρους όταν με πέρασε πίστεψα πως έχασα το βάθρο. Μετά έχασε τα φρένα στη στροφή 1 και αποφάσισα να προσπαθήσω να τον περάσω στη στροφή 4. 

Ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Περάσαμε δύσκολα τους τελευταίους δύο μήνες και ειδικά στους τελευταίους αγώνες. Είχα δύο σερί εγκαταλείψεις. Το βάθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους στο εργοστάσιο και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι τον τελευταίο γύρο», δήλωσε ο οδηγός της Aston Martin.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για την απότομη αλλαγή απόδοσης της AMR23 στη Βραζιλία σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες: «Ακόμη μαθαίνουμε το μονοθέσιο. Είναι πολύ περίπλοκη η αεροδυναμική αυτής της γενιάς μονοθεσίων και έχουμε πειραματιστεί ώστε να δούμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε του χρόνου. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα».