Παραμένει μέχρι το 2030 το γκραν πρι της Βραζιλίας στη Formula 1

Πίστα Βραζιλίας

i

©Red Bull Content Poool

Παραμένει μέχρι το 2030 το γκραν πρι της Βραζιλίας στη Formula 1

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:48 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 05.11.2023

Η Formula 1 επέκτεινε το συμβόλαιο της με την πίστα του Ιντερλάγκος του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, έτσι ώστε εκεί να διεξάγεται γκραν πρι μέχρι και το 2030.

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το γκραν πρι του Σάο Πάολο θα παραμείνει στο καλεντάρι μέχρι το 2030, μετά από πενταετή ανανέωση της συμφωνίας. 

Η πίστα του Ιντερλάγκος, επίσημα γνωστή ως Autodromo Jose Carlos Pace από τον νικητή του αγώνα του 1975, εμφανίζεται στο πρόγραμμα της Formula 1 για περισσότερα από 50 χρόνια και είναι μια από τις πιο εμβληματικές πίστες αγώνων στον κόσμο. Διαθέτοντας 15 στροφές πάνω από 4,3 χιλιόμετρα, η σχεδίαση της πίστας εμπνεύστηκε αρχικά από πίστες αγώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία. 

Με την καρναβαλική του ατμόσφαιρα, το Ιντερλάγκος ήταν το σκηνικό για μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές στην ιστορία της Formula 1, όπως η συναισθηματική νίκη του Άιρτον Σένα το 1991, ο Κίμι Ράικονεν που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2007 και η συναρπαστική μάχη του Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν το 2021. 

Το νέο συμβόλαιο είναι πενταετούς διάρκειας, με τον Διευθύνων Σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, να δηλώνει: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα μείνουμε στο Interlagos μέχρι το 2030 και ανυπομονώ για πολλά ακόμη χρόνια για την υπέροχη ατμόσφαιρα που φέρνουν οι Βραζιλιάνοι οπαδοί. 

Η Βραζιλία έχει μια τόσο πλούσια αγωνιστική κληρονομιά και αυτή η εμβληματική πίστα είναι αγαπημένη των οδηγών και των οπαδών σε όλο τον κόσμο. Ενσωματώνει ό,τι είναι υπέροχο στους αγώνες και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια για να δημιουργήσουμε μια ακόμα καλύτερη εμπειρία».

Ο δήμαρχος του Σάο Πάολο, Ρικάρντο Νούνες, πρόσθεσε: «Η επέκταση της σύμβασης που μεταδίδεται σε περίπου 180 χώρες, εδραιώνει την πόλη μας ως παγκόσμιο ηγέτη στη φιλοξενία σημαντικών εκδηλώσεων με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, δημιουργία θέσεων εργασίας, εσόδων και ευκαιριών. 

Κάθε χρόνο, προωθούμε επίσης την ατζέντα μας για τη βιωσιμότητα, ενσωματώνοντας καινοτομίες για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και να φέρουμε περισσότερα οφέλη στη πόλη του Σάο Πάολο και στη Βραζιλία».

Tags: