Πέρες: «Δίχως την κακή εκκίνηση θα ήμουν ακόμη πιο ψηλά»

Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull Contetnt Pool

Πέρες: «Δίχως την κακή εκκίνηση θα ήμουν ακόμη πιο ψηλά»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:59 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 02:50 - 05.11.2023

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν ικανοποιημένος με την εμφάνισή του στον Αγώνα Σπριντ του Σάο Πάολο.

Μπορεί οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον να πέρασαν τον Σέρχιο Πέρες στην εκκίνηση του Αγώνα Σπριντ, αλλά σύντομα ο Μεξικανός έκανε την αντεπίθεσή του και πέρασε και τις δύο Mercedes στην ευθεία, εκμεταλλευόμενος και τη σχετικά υψηλότερη αεροδυναμική αντίσταση της W14. Κάπως έτσι ο οδηγός της Red Bull κατετάγη στη 3η θέση, πίσω μόνο από τους Λάντο Νόρις και Μαξ Φερστάπεν.   

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Μεξικανός εμφανίστηκε χαρούμενος με το αποτέλεσμα που πήρε, ωστόσο δυσκολεύτηκε με τη συντήρηση των ελαστικών: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, έκανα κακή εκκίνηση και έχασα θέσεις από τις Mercedes. Έδωσα μάχες και χρησιμοποίησα πολύ τα ελαστικά μου. 

Πλήρωσα το τίμημα προς το τέλος του αγώνα. Συνολικά ήταν καλή ημέρα και πήρα αρκετούς βαθμούς. Δίχως την κακή εκκίνηση θα ήμουν ακόμη πιο ψηλά. Το πρόβλημα που είχα ήταν πως δεν μπορούσα να διαχειριστώ τα ελαστικά μου, έπρεπε να πιέσω. Σε αυτή την πίστα είναι ευαίσθητα τα ελαστικά. Στο τέλος αυτό μου κόστισε».

Ερωτηθείς για το πως αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία οδηγών από τον Λιούις Χάμιλτον, ο πιλότος της Red Bull δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό που αύξησα τη διαφορά. Είχα μια πολύ καλή ημέρα αλλά το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσω σε αυτό το θετικό ρυθμό. Ελπίζω αύριο σε ένα καλό αποτέλεσμα».