Ποινές σε Ράσελ, Οκόν και Γκασλί

Ποινές σε Ράσελ, Οκόν και Γκασλί

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:36 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 04.11.2023

Οι αγωνοδίκες τιμωρήσαν τους Τζορτζ Ράσελ, Εστεμπάν Οκόν και Πιερ Γκασλί με ποινή δύο θέσεων, ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα (5/11, 19:00).

Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes και το δίδυμο της Alpine, Εστεμπάν Οκόν και Πιερ Γκασλί, τιμωρήθηκαν από τους αγωνοδίκες με ποινή δύο θέσεων για το γκραν πρι του Σάο Πάολο, για παρεμπόδιση άλλου οδηγού κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.  

Ο Ράσελ, ο οποίος κέρδισε το πρώτο του και μέχρι στιγμής μοναδικό γκραν πρι στη πίστα του Ιντερλάγκος πέρυσι θα ξεκινήσει τώρα όγδοος για τον Κυριακάτικο αγώνα (5/11, 19:00), ενώ ο Οκόν και ο Γκασλί θα πέσουν στη 14η και 15η θέση στο grid αντίστοιχα.

Οι κυρώσεις έρχονται μετά από έναν κανόνα που αναφέρεται σε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βραζιλία στις σημειώσεις του διευθυντή του αγώνα, Νιλς Βίτιχ, ο οποίος δηλώνει ότι κάθε οδηγός που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κενό στο προπορευόμενο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο αριστερά στην έξοδο από το pit lane. 

Αυτό αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του Q1, όταν ο Ράσελ «συνελήφθη» να οδηγεί αργά στην έξοδο από το pit, με τον Γκασλί να παραπονιέται μέσω του ραδιοφώνου της ομάδας ότι τον εμπόδιζε ο οδηγός της Mercedes. Οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν στη συνέχεια ότι ο Βρετανός «οδήγησε αργά στην έξοδο από το pit και δεν ήταν όσο πιο αριστερά γινόταν». 

Νικητής του Sprint Shootout ο Νόρις
FORMULA 1

17:34 - 04.11.2023

Νικητής του Sprint Shootout ο Νόρις

Ο Λάντο Νόρις κέρδισε το Sprint Shootout και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τον Αγώνα Σπριντ, αφήνοντας πίσω του για μόλις 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Μαξ Φερστάπεν.

Οι Γκασλί και Όκον κρίθηκαν επίσης ότι έκαναν το ίδιο στις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Σέρχιο Πέρες της Red Bull τον οδηγό που εμποδίστηκε, και ως αποτέλεσμα τιμωρήθηκαν με τις ίδιες ποινές.