Ο Φερστάπεν εμπιστεύεται τον Πέρες

Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull Content Pool

Ο Φερστάπεν εμπιστεύεται τον Πέρες

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 03.11.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν πιστεύει ότι ο Σέρχιο Πέρες θα μπορέσει να πάρει τη δεύτερη θέση στη κατάταξη οδηγών, αν και δεν θα ήθελε να συμμετάσχει στη «μάχη» του Μεξικανού με τον Λιούις Χάμιλτον για να τον βοηθήσει.

Απομένουν τρία γκραν πρι για να ολοκληρωθεί η σεζόν της Formula 1, στην οποία η Red Bull έχει αποδείξει ότι είναι η μεγάλη κυρίαρχος αυτού του αθλήματος, ωστόσο, αφού κέρδισαν και τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα σε οδηγούς και κατασκευαστές πριν από αρκετές εβδομάδες, έχουν ένα τελευταίο έργο που εκκρεμεί.  

Η «μάχη» για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ των Σέρχιο Πέρες και Λιούις Χάμιλτον. Η διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών είναι στους 20 βαθμούς, με τον Μεξικανό της Red Bull να υπερτερεί του Χάμιλτον

Ωστόσο, η αυστριακή ομάδα έχει όλη της την εμπιστοσύνη στον Πέρες. «Πιστεύω ότι ο Τσέκο (Πέρες) θα είναι μπροστά, έχουμε το πιο γρήγορο μονοθέσιο», δήλωσε ο Μαξ Φερστάπεν. 

Ο Πέρες δεν πρέπει να έχει πρόβλημα να διατηρήσει τη θέση του στη βαθμολογία. Το «όπλο» του για να πολεμήσει σε αυτή τη «μάχη» είναι το μονοθέσιο του, αν και τα αποτελέσματά του δεν το έχουν δείξει. Ωστόσο, στην άλλη πλευρά βρίσκεται ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος θέλει επίσης να επιστρέψει στην κορυφή του βάθρου πριν το τέλος του 2023, οπότε δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.  

Ο Φερστάπεν προτιμά να μην εμπλακεί

Ο αγώνας στη Βραζιλία έρχεται σε μια κατάσταση παρόμοια με πέρυσι, όταν ο Πέρες αγωνίστηκε εναντίον του Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari για τη δεύτερη θέση. Στη συνέχεια, όλα τελείωσαν με μία ενδοοικογενειακή «μάχη», αφού ο Φερστάπεν αρνήθηκε να αφήσει τον ομόσταβλό του να περάσει για να κερδίσει επιπλέον πόντους.

Αυτή τη φορά, ο Μεξικανός πιστεύει ότι ο Φερστάπεν θα τον βοηθήσει αν συμβεί ένα παρόμοιο σενάριο: «Δεν το έχουμε σκεφτεί, αλλά νομίζω ότι αν προκύψει η κατάσταση, είμαι σίγουρος ότι θα έχει την υποστήριξη του Μαξ».  

O Σάινθ ταχύτερος στο 1-2 της Ferrari στις πρώτες δοκιμές της Βραζιλίας
FORMULA 1

17:50 - 03.11.2023

O Σάινθ ταχύτερος στο 1-2 της Ferrari στις πρώτες δοκιμές της Βραζιλίας

Ο Κάρλος Σάινθ σημείωσε τον πρώτο χρόνο στις εναρκτήριες ελεύθερες δοκιμές του γκραν πρι της Βραζιλίας, με μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον Σαρλ Λεκλέρ και 133 χιλιοστά από τον Τζορτζ Ράσελ.

Ωστόσο, όταν ο Ολλανδός ρωτήθηκε για την κατάσταση αυτή, είπε. «Στο τέλος, δεν πρέπει να εξαρτάται πάντα από εμένα. Νομίζω ότι δεν συζητήσαμε σωστά αυτήν την κατάσταση πριν από το περσινό Σαββατοκύριακο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταλήξουμε σε αυτήν την κατάσταση. Νομίζω ότι είναι καλύτερο για όλους», είπε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που προτιμά να μην εμπλακεί στη μάχη του ομόσταβλού του με τον Χάμιλτον.