Ο Χάμιλτον δεν περιμένει να τελειώσει το 2023 χωρίς νίκη

Ο Χάμιλτον δεν περιμένει να τελειώσει το 2023 χωρίς νίκη

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:04 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 03.11.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον σχεδιάζει να τερματίσει το κακό του σερί πριν το τέλος της φετινής σεζόν.

Η τελευταία φορά που ο Λιούις Χάμιλτον ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου ήταν στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας το 2021. Η είσοδος των νέων τεχνικών κανονισμών πέρυσι έκανε τη Mercedes να χάσει τον «θρόνο» της κυριαρχίας της μετά από οκτώ χρόνια. 

Η γερμανική ομάδα πήγε σε λάθος κατεύθυνση με την ιδέα ενός μονοθέσιου που δεν της επέτρεπε να είναι ανταγωνιστική και για πρώτη φορά από το ντεμπούτο του στη Formula 1, ο Βρετανός δεν κατάφερε να κερδίσει. «Πέρυσι έφυγα με ''άδεια χέρια'' και δεν σκοπεύω να το επαναλάβω φέτος», είπε ο Χάμιλτον ενώπιον του γκραν πρι της Βραζιλίας.

Τα τελευταία αποτελέσματα δίνουν αισιοδοξία

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα στην αρχή της σεζόν, ωστόσο η εξέλιξη σε όλη την πορεία τους επιτρέπει να είναι αισιόδοξοι στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. 

Το πακέτο αναβαθμίσεων που έφεραν στο Όστιν τους έφερε πιο κοντά στη Red Bull από ποτέ και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό βρέθηκαν με πιθανότητες να πάρουν τη νίκη, αν και αργότερα η FIA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του επτά φορές πρωταθλητή. 

Στο Μεξικό το αποτέλεσμα ήταν επίσης θετικό. Ο Χάμιλτον τερμάτισε δεύτερος αφού προσπέρασε τις δύο Ferrari χωρίς πολλά προβλήματα. Έτσι, η ομάδα είναι αισιόδοξη για τους τρεις εναπομείναντες αγώνες φέτος, αν και γνωρίζει ότι η υπέρβαση των πρωταθλητών δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. «Προβλέπω ότι οι Red Bull θα σαρώσουν γιατί το μονοθέσιο πήγαινε πολύ καλά, αλλά αν δεν είναι έτσι, θα είμαι έτοιμος να τους αντισταθώ», είπε ο Βρετανός. 

Θετική η προηγούμενη επίσκεψη στη Βραζιλία 

©Mercedes/ Τζορτζ Ράσελ

Πέρυσι, ο νικητής του GP της Βραζιλίας ήταν ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος πήρε τη μοναδική νίκη της σεζόν για τη Mercedes. Φέτος φτάνουν ξανά με τη βαθμολογία τους στο μηδέν και με πολύ καλά συναισθήματα.  

Ο Χάμιλτον έχει κερδίσει τρεις φορές στο Σάο Πάολο, είναι μια πίστα που φέρνει όμορφες αναμνήσεις, αφού στο Ιντερλάγκος κέρδισε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη McLaren το 2008.  

Υπό αυτή την έννοια, ο Βρετανός λέει ότι θα πρέπει να «βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις» για να παλέψουμε για τη νίκη. «Ελπίζω το μονοθέσιο μας να έχει καλή απόδοση εδώ (στη Βραζιλία), όπως έκανε στο Όστιν, αλλά ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις. Μπορεί να είναι κακό, μπορεί να είναι καλό, οπότε θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο Ράσελ. 

Αισιόδοξος ο Βολφ ενόψει 2024
FORMULA 1

12:00 - 02.11.2023

Αισιόδοξος ο Βολφ ενόψει 2024

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ είναι αισιόδοξος για το ανασχεδιασμένο δάπεδο της W14 που εισήγαγε η ομάδα στον αγώνα του Όστιν και εντάσσεται στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού του μονοθεσίου της νέας σεζόν.

Η τελευταία φορά που η Mercedes δεν κέρδισε ένα αγώνα σε μια σεζόν ήταν το 2011, επομένως έχει τρεις ευκαιρίες (Βραζιλία, Λας Βέγκας και Άμπου Ντάμπι) να αποτρέψει την αλλαγή αυτού του ρεκόρ. Ο Χάμιλτον δεν χάνει την ελπίδα του να πετύχει νίκη πριν το τέλος της τρέχουσας σεζόν.