Ο Χούλκενμπεργκ τα βάζει με τη Haas

Νίκο Χούλκενμπεργκ

i

©Haas

Ο Χούλκενμπεργκ τα βάζει με τη Haas

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:18 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 01.11.2023

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ανέφερε ότι η απόδοση της Haas στο γκραν πρι του Μεξικό πρέπει να λειτουργήσει ως «κλήση αφύπνισης», αφού εξέδωσε μια καταδικαστική ετυμηγορία για την ομάδα του.

Τα προβλήματα για τη Haas στη φετινή σεζόν στη Formula 1 δεν έχουν τελειωμό, καθώς ο ανταγωνισμός στο grid κατάφερε κατά τη διάρκεια του χειμώνα να την ξεπεράσει.  

Αυτή η αρνητική εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να φέρει και την απογοήτευση στους οδηγούς της, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να μιλάει με επικριτικά σχόλια για τη Haas

Ο Γερμανός είχε έναν απογοητευτικό αγώνα στο Μεξικό, καθώς το πέσιμο της καρό σημαίας τον είδε να τερματίζει στην 13η θέση, ενώ ο Κέβιν Μάγκνουσεν εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος. 

Ο Χούλκενμπεργκ πιστεύει ότι η Haas «πληρώνει ένα τίμημα» για την έλλειψη εξέλιξης στο μονοθέσιό της VF-23, με τη σημαντική αναβάθμιση της ομάδας στο γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι μία από τις λίγες μόνο αναθεωρήσεις που έγιναν αυτή τη σεζόν. 

«Ήταν αναπόφευκτο να πέσουμε στην τελευταία θέση. Δεν έχουμε φέρει αναβαθμίσεις φέτος και πληρώνουμε το τίμημα. Δεν έχουμε βρει επιπλέον απόδοση. Ελπίζω αυτό να γίνει μάθημα στους ανθρώπους στο εργοστάσιο διότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να είμαστε στην F1», ανέφερε αρχικά.

©Haas/ Νίκο Χούλκενμπεργκ

Και συνέχισε: «Τα κύρια χαρακτηριστικά του προηγούμενου spec του μονοθεσίου ήταν η ταχύτητά του στις αργές στροφές. Στο Μεξικό υπάρχουν μόνο αργές στροφές. Δεν είμαι σίγουρος αλλά πιστεύω πως με την προηγούμενη έκδοση του μονοθεσίου θα ήμασταν ταχύτεροι». 

Μετά την ολοκλήρωση του γκραν πρι του Μεξικό η αμερικανική ομάδα έπεσε στη τελευταία θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, μετά την 7η θέση του Ντάνιελ Ρικιάρντο με την AlphaTauri