Ο Σάρτζεντ έγραψε ιστορία στο γκραν πρι του Τέξας

Λόγκαν Σάρτζεντ

i

©Williams

Ο Σάρτζεντ έγραψε ιστορία στο γκραν πρι του Τέξας

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:53 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 28.10.2023

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ έγραψε ιστορία στο γκραν πρι του Τέξας, καθώς έγινε ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που παίρνει ένα βαθμό στη Formula 1, μετά τον Μίχαελ Αντρέτι το 1993.

Μπορεί να μην συνέβη όπως θα ήθελε ιδανικά ο Λόγκαν Σάρτζεντ, αλλά ο οδηγός της Williams μπόρεσε να γράψει ιστορία στο γκραν πρι των ΗΠΑ της Κυριακής (22/10). 

Ώρες μετά το τέλος του αγώνα στο Austin’s Circuit of the Americas, οι Λιούις Χάμιλτον της Mecedes και Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari αποκλείστηκαν, λόγω παρατυπιών στα μονοθέσιά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αμερικανός να ανέβει από τη 12η στη 10η θέση στα τελικά αποτελέσματα. 

Αυτό έκανε τον Σάρτζεντ τον πρώτο Αμερικανό οδηγό που πήρε πόντο σε αγώνα της Formula 1 τα τελευταία 30 χρόνια. Ο 22χρονος από τη Φλόριντα μπορεί να προτιμούσε να πραγματοποιήσει το κατόρθωμα υπό τις επευφημίες των θαυμαστών στη χώρα του, αλλά αν μη τι άλλο, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να του φέρει έναν αναστεναγμό ανακούφισης καθώς είναι μια δύσκολη σεζόν για τον 22χρονο ρούκι. 

«Είναι εκπληκτικό να πετυχαίνω τον πρώτο μου πόντο στη F1 στο ''σπίτι'' μου μετά το δύσκολο Σαββατοκύριακο που είχα», είπε ο Σάρτζεντ, ο οποίος τερμάτισε τελευταίος στις κατατακτήριες δοκιμές και ήταν προτελευταίος στο σπριντ του Σαββάτου, σε δηλώσεις που κοινοποίησε η ομάδα του. «Είμαι τόσο περήφανος για αυτή την ομάδα και τον εαυτό μου για τη σκληρή δουλειά και την πρόοδο που κάνουμε αυτή τη σεζόν».

Πριν από τον αγώνα της Κυριακής, ο προηγούμενος Αμερικανός οδηγός που πήρε ένα βαθμό σε αγώνα της Formula 1 ήταν ο Μίχαελ Αντρέτι το 1993, και ο πιο πρόσφατος Αμερικανός που εμφανίστηκε ακόμη και σε ένα grid της F1 ήταν ο Αλεξάντερ Ρόσι το 2015. Ο Σάρτζεντ είχε μια ευκαιρία φέτος να οδηγήσει για την Williams, αφού είχε καλές επιδόσεις το 2022 στο πρωτάθλημα της Formula 2.