Ο Αλόνσο επικροτεί την επιμονή του Χάμιλτον

Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο

i

©Mercedes

Ο Αλόνσο επικροτεί την επιμονή του Χάμιλτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:24 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 12.11.2023

Ο Φερνάντο Αλόνσο επαίνεσε τον Λιούις Χάμιλτον για τη διαρκή επιμονή του και την ανθεκτικότητά του, αναφέροντας την ικανότητα του Βρετανού να παραμένει συγκεντρωμένος σε δύσκολες περιόδους ως πηγή έμπνευσης για το άθλημα.

Ο καιρός περνά, αλλά οι Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο παραμένουν αντίπαλοι. Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην πίστα. 

Στη συνέχεια, ήταν στην ίδια ομάδα, τη McLaren, και οι δύο πάλευαν για να κερδίσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αργότερα, ο Βρετανός, τώρα στη Mercedes, γνώρισε μια περίοδο κυριαρχίας κατά την οποία κατέκτησε έξι τίτλους, σχεδόν συνεχόμενους, ενώ ο Ισπανός υπέφερε λίγο περισσότερο και έμεινε ακόμη και εκτός Formula 1 για μερικά χρόνια. 

Το 2023 και οι δύο συνεχίζουν να αγωνίζονται στις πίστες και έχουν μοιραστεί ξανά το βάθρο, ωστόσο, με τα χρόνια, οι στιγμές έντασης έχουν μείνει πίσω. Οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές σέβονται ο ένας τον άλλον και δεν αποφεύγουν να επαινούν ο ένας τον άλλον.

Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό GQ, ο Αλόνσο αναγνώρισε την αξιοσημείωτη ικανότητα του Χάμιλτον να διατηρεί την εστίαση και την ανταγωνιστικότητα σε περιόδους λιγότερο από βέλτιστες επιδόσεις. Αν και παραδέχτηκε ότι τέτοιες φάσεις ήταν σπάνιες για τον Χάμιλτον, ο Αλόνσο τόνισε την ακλόνητη δέσμευση του Βρετανού για επιτυχία, ακόμη και όταν αντιμετωπίζει ένα λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο. 

©Red Bull Content Pool/ Λιούις Χάμιλτον, Μαξ Φερστάπεν και Φερνάντο Αλόνσο

Παρά την τρέχουσα κυριαρχία της Red Bull, ο Χάμιλτον συνεχίζει να επιδεικνύει την ανθεκτικότητά του επιδιώκοντας αδυσώπητα την επιτυχία στην πίστα. Όπως παρατηρεί ο Αλόνσο, η επιμονή του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή είναι εμφανής, καθώς αγωνίζεται για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με τον Σέρχιο Πέρες

«Έχουμε πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και κίνητρα. Ο Λιούις έκανε εξαιρετική δουλειά να παρέμενε ανταγωνιστικός σε περιόδους της ζωής του που δεν είχε ανταγωνιστικά μονοθέσια. Δεν ήταν πολλές οι περιπτώσεις αυτές αλλά πάντα αποδίδει σε κορυφαίο επίπεδο. 

Τώρα δεν έχει καλό μονοθέσιο, η Red Bull είναι αυτή που κυριαρχεί. Κυνηγάει τον Σέρχιο Πέρες για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και ποτέ δεν τα παρατάει. Η απόδοση του Χάμιλτον αφού έχει κερδίσει τόσα πολλά πρωταθλήματα δίνει κίνητρο σε όλους μας», σχολίασε ο πρωταθλητής για τις σεζόν 2005 και 2006.