Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ δεν σκέφτεται τη Formula 1

Σιρίλ Αμπιτεμπούλ

i

© Getty Images

Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ δεν σκέφτεται τη Formula 1

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:31 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 11.03.2023
Ο νέος διευθυντής της Hyundai Motorsport, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ διέψευσε τις φήμες που υπάρχουν για την είσοδο της ομάδας του στη Formula 1 και αυτή τη στιγμή είναι συγκεντρωμένος μόνο στα ράλλυ.

Το ενδιαφέρον της Hyundai για τη Formula 1 φημολογείται από το 2026, ενόψει των νέων κανονισμών για τους κινητήρες. Ο Αμπιτεμπούλ μετά από μία μακρά περίοδο στη Formula 1, ήταν επικεφαλής στις ομάδες της Caterham και της Renault.

Ο Αμπιτεμπούλ μιλώντας σχετικά για το ενδεχόμενο η νοτιοκορεατική ομάδα να επεκταθεί και σε άλλες μορφές αγώνων: 

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Η Hyundai είναι μια εταιρεία που έχει φανταστική εξέλιξη σε παγκόσμια κλίμακα και διαθέτει μια νέα γκάμα μοντέλων. Οι συμμετοχή στους αγώνες υπάρχει για να στηρίξει αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Επομένως, εγώ πρέπει να αντιληφθώ, μαζί με την υπόλοιπη εταιρεία, τι χρειάζεται η επιχείρηση και πώς μπορούμε να τη στηρίξουμε.

Τα ράλλυ ήταν η καλύτερη λύση για να στηρίξουμε τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις μικρές κατηγορίες της αγοράς. Πρέπει επίσης να δούμε πώς θα κινηθούν αυτές οι κατηγορίες στο μέλλον και αν τα ράλλυ θα παραμείνουν σχετικά με αυτές. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή. Πρέπει να κερδίσουμε και να σιγουρευτούμε ότι τα ράλλυ εξυπηρετούν το συμφέρον της επιχείρησης».

Επίσης ο 45χρονος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής στη Formula 1, σχετικά με την είσοδο της Hyundai: «Δεν θέλω να πω ναι γιατί μετά θα συμπεράνετε ότι η Hyundai θα μπει στη Formula 1. Επιστρέφω στη προηγούμενη απάντησή μου και σας λέω ότι πρέπει να δούμε αν είναι κάτι που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Αυτό κάνουμε και τώρα και η προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αν είναι να κάνουμε κάτι άλλο, θα το δούμε όταν έρθει η ώρα. Αλλά τώρα η προτεραιότητά μας είναι να κερδίζουμε στα ράλλυ».