Φόουλς: «Η Williams θα αποφασίσει για τον προμηθευτή κινητήρων για το 2026»

Τζέιμς Φόουλς

i

© Getty Images

Φόουλς: «Η Williams θα αποφασίσει για τον προμηθευτή κινητήρων για το 2026»

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:32 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 11.03.2023
Ο νέος διευθυντής της Williams, Τζέιμς Φόουλς, λέει ότι η ομάδα θα αποφασίσει για τους επόμενους προμηθευτές κινητήρων της φέτος, με μια νέα εποχή των μονάδων ισχύος της Formula 1 να ξεκινάει το 2026.

Ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής της Mercedes, Τζέιμς Φόουλς, εντάχθηκε στη Williams ως διευθυντής στις 20 Φεβρουαρίου.

Η βρετανική ομάδα έκανε το μεγαλύτερο βήμα σε ρυθμό από πέρυσι, και ο Άλεξ Άλμπον κατάφερε να κερδίσει έναν πόντο στο Grand Prix του Μπαχρέιν, τερματίζοντας στην 10η θέση.

Η Williams χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Mercedes από το 2014, όταν ξεκίνησε η εποχή του turbo-hybrid, και ο Φόουλς λέει ότι εξετάζουν εάν θα συνεχίσουν με τις μονάδες ισχύος της Mercedes το 2026, όταν θα τεθούν σε εφαρμογή νέοι κανονισμοί κινητήρων – και η Audi θα ενταχθεί στο άθλημα. Μαζί με τη Ford, που συνεργάζονται με τη Red Bull για την κατασκευή ενός νέου κινητήρα.

Σε δηλώσεις του Φόουλς ανέφερε: «Για να κερδίσεις πρωταθλήματα, θα πρέπει να δεις ποιος έχει κερδίσει τα προηγούμενα. Συνήθως είναι μεγάλοι κατασκευαστές, άρα θα πρέπει να έχει εργοστασιακή υποστήριξη και αυτό είναι το δύσκολο μονοπάτι που πρέπει να παλέψουμε στον αγώνα μας. Πιστεύω πως, για τώρα, έχουμε μπροστά μας έναν ρεαλιστικό στόχο. Γνωρίζουμε το πρώτο αυτό βήμα, με ό,τι έχουμε διαθέσιμο για τώρα, έχουμε τη δυνατότητα να βελτιωθούμε απ’ το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Και αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, το να εξετάσουμε το μέλλον».

Όσον αφορά τη σχέση με τη Mercedes είπε: «Σαφώς, είμαστε ευχαριστημένοι με τη σχέση που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, είπε: «Η Mercedes έχει παράξει στην πραγματικότητα, επί της ουσίας, τον καλύτερο, κατά μέσο όρο, κινητήρα τα τελευταία 15 χρόνια. Στο σημείο που βρισκόμαστε τη στιγμή αυτή, με τη Mercedes αλλά και με άλλους (μεγάλοι κατασκευαστές), εξετάζουμε τα πράγματα, όπως και οφείλουμε».

Η Williams βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, μπροστά από τις τρεις ομάδες που δεν κατάφεραν να πάρουν πόντους στον αγώνα του Μπαχρέιν: AlphaTauri, Haas και McLaren.