Η… «λιακάδα τα μεσάνυχτα» και ο ρεαλισμός για τη Δευτέρα

Αλαφούζος, Θεοδωρόπουλος

i

© Intime

Η… «λιακάδα τα μεσάνυχτα» και ο ρεαλισμός για τη Δευτέρα

Η μέρα που θα ψάχνουμε τον ήλιο μέσα στη μαύρη νύχτα δεν απέχει πολύ, αλλά μέχρι τότε ας έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες για τη σύσκεψη κορυφής της Δευτέρας. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Ιστορική αναμένεται να χαρακτηριστεί η σύσκεψη της Δευτέρας την οποία συγκάλεσε ο Στιβ Μπένετ, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί συνύπαρξης των Γιάννη Αλαφούζου, Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και της συμμετοχής του Ιβάν Σαββίδη μέσω Skype. Σπάνια οι τέσσερις πιο ισχυροί επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παρευρίσκονται στην ίδια συνάντηση, οπότε ως γεγονός θα μνημονεύεται.

Κατά ένα μέρος, εφόσον συμμετάσχουν οι τέσσερις, η πρωτοβουλία του επικεφαλής της ΚΕΔ θα έχει πετύχει. Διότι το πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική διαιτησία, θα συζητηθεί στον υψηλότερο βαθμό και θα ακουστούν προτάσεις, ενστάσεις ή οτιδήποτε άλλο από τους πιο αρμόδιους: αυτούς οι οποίοι ξοδεύουν τα λεφτά τους στις ΠΑΕ.

Από την άλλη, ο ρεαλισμός επιτάσσει χαμηλούς στόχους. Όποιος πιστεύει ότι οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαββίδης θα ξεχάσουν ως δια μαγείας τις (αβυσσαλέες σε μερικά ζητήματα) διαφορές τους και θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο, μάλλον πλανώνται πλάνη οικτρή.

Αυτό δεν επιτεύχθηκε ούτε στην περίφημη συνάντηση τους στο «Μεγάλη Βρετανία», υπό την αιγίδα των διεθνών συνομοσπονδιών, σε μία συνάντηση ενώπιον υψηλόβαθμων ξένων αξιωματούχων. Μοιάζει αδιανόητο να συμβεί σε μία σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Μπένετ, η επιλογή του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου για την προεδρία της ΚΕΔ.

Παναθηναϊκός: Τι θα απαιτήσουν και που αποσκοπούν οι «πράσινοι» στη σύσκεψη του Μπένετ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:44 - 21.03.2023

Παναθηναϊκός: Τι θα απαιτήσουν και που αποσκοπούν οι «πράσινοι» στη σύσκεψη του Μπένετ

Ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του έχουν συγκεκριμένη ατζέντα για την σύσκεψη της Δευτέρας και θα θέσουν τον Άγγλο και την ΚΕΔ προ των ευθυνών τους. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Sportal.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Από ανταλλαγές λεκτικών επιθέσεων στο χειρότερο σενάριο, μέχρι μία μίνιμουμ συνεννόηση στα πιο βασικά στο πιο αισιόδοξο ενδεχόμενο. Η τροπή που θα πάρει η σύσκεψη θα φανεί νωρίς και εάν θα προκύψει πρόωρη αποχώρηση συμμετέχοντα. Όπως και να έχει, είναι προτιμότερο να μιλήσουν απ’ ευθείας οι ιδιοκτήτες, παρά τα κορυφαία στελέχη των ΠΑΕ.

Αμφιβάλλουμε πια για όσα βλέπουμε

Το πιο άσχημο είναι πως πλέον στην Ελλάδα έχουμε αρχίσει να αμφισβητούμε τα οφθαλμοφανή. Παραβάσεις που τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο, συμφωνούσαμε όλοι και αναλύαμε τα πιο περίπλοκα, τα πιο σύνθετα. Γιατί ορισμένες φάσεις είναι ξεκάθαρες ως προς το τι συμβαίνει και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, εκτός και αν διαψεύδουμε… την όραση μας.

Φυσικά, ο Τύπος φέρει ακέραιη την ευθύνη σε αυτό. Διότι με μεγάλη άνεση, μεταφέρει τη διαστρέβλωση της… ορατότητας. Τα προφανή για τα εσκεμμένα χέρια και τα οφσάιντ, μαθαίνουμε ότι δεν έγιναν όπως τα ξέραμε. Το μόνο που έχει απομείνει και σύντομα θα το διαβάσουμε και θα το ακούσουμε, είναι πως… «τι ωραία λιακάδα έχει τα μεσάνυχτα». Ίσως κάποιοι γελάνε όταν σκέφτονται, αλλά πλέον το όριο μέχρι την απώτατη υπερβολή δεν είναι τόσο δυσδιάκριτο.

Εξυπακούεται πως ευθύνη έχουν και οι οπαδοί. Οι οποίοι με μεγάλη ευκαιρία προσχωρούν στην αλλοίωση της πραγματικότητας. Όταν για ανάλογες φάσεις στο πρόσφατο παρελθόν, συναινούσαν ότι όντως υπήρξε παράβαση ή διαμαρτύρονταν και έκαναν λόγο για… έγκλημα όταν δεν υποδεικνυόταν το προφανές από τον εκάστοτε διαιτητή...