Ευκαιρία να πάρει προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο η ΑΕΚ

ΑΕΚ

i

©Intime

Ευκαιρία να πάρει προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο η ΑΕΚ

Μαρία Δαλιάνη • 09:36 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (5/10, 19:45), τον Άγιαξ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League που μπορεί να την φέρει στην κορυφή του ομίλου.

Η ΑΕΚ φιλοξενεί στην Νέα Φιλαδέλφεια (19:45, COSMOTE SPORT 3 HD) τον Άγιαξ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θα επιδιώξει την νίκη με τη προκειμένου να εδραιωθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου και να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ προέρχεται στο πρωτάθλημα από την έκτος έδρας ήττα με 2-0 από τον ΟΦΗ και θέλει να επανέλθει στις νίκες αρχής γινομένης από την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τον Αγιαξ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η «Ένωση» θα έχει πολλές επιστροφές σε σύγκριση με το παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας (2/10) και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.

Μάνταλος, Άμραμπατ, Γιόνσον, Βίντα, Σιντιμπέ και Χατζισαφί θα βρίσκονται ξανά στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα, με τον Λιβάι Γκαρσία να μένει εκτός, λόγω της νέας θλάσης που υπέστη, κάτι που τον θέτει νοκ-άουτ και για το επόμενο ματς, και πάλι στην έδρας κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ενώ οι Αλεξάντερ Κάλενς, Ζίνι και Τομ Φαν Βέερτ βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής λίστας.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μουκουντι, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο. 

Από την άλλη πλευρά ο Άγιαξ δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και ήρθε στην Ελλάδα έχοντας τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα. 

Ο Άγιαξ δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την γκρίνια του κόσμου του με τους οπαδούς των Ολλανδών να μην διστάζουν να σπάσουν ότι βρουν μπροστά τους στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», στην ήττα της ομάδας του από την Φέγερνοντ με 4-0

Μάλιστα, δεν ολοκληρώθηκε ούτε ο τελευταίος αγώνας του «Αίαντα», λόγω του σοβαρού τραυματισμού του τερματοφύλακα της Βααλβάικ στα τελευταία λεπτά, μετά από σύγκρουση με τον Μπρόμπεϊ. Πάντως, ο Άγιαξ είναι μπροστά στο σκορ με 2-3. Η ομάδα του Mόρις Στέιν, πέταξε από το Άμστερνταμ με 23 ποδοσφαιριστές ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στην OPAP Arena.

O μοναδικός απών από την αποστολή είναι ο Σιλβάνο Βος, ο οποίος στην αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ για την πρεμιερα των ομίλων του Europa League, αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες. 

Η αποστολή του Άγιαξ: Γκόρτερ, Πάσφεϊρ, Ραμάι, Γκάει, Χάτο, Μέντιτς, Σόσα, Άβιλα, Σούταλο, Τέιλορ, Φαν Ντεν Μπόμεν, Ταχίροβιτς, Μπέργκβαϊν, Μπρόμπεϊ, Άκπομ, Φορμπς, Μικαουτάτζε, Μπεργκχούις, Ντόνγκεν, Χλίνσον και Γκοντς.