ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 3-0
i

ΑΕΚ - Άρης / © Intime

LIVE ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 3-0

Sportal newsroom 19:00 - 29.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:16 - 29.01.2023

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στην «OPAP Arena» στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Δείτε λεπτό προς λεπτό της εξέλιξη της αναμέτρησης στο Sportal, σε σχολιασμό του Κώστα Τσίλη και του Αλέξη Σαββόπουλου.

*Τέλος παιχνιδιού, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τη νίκη επί του Άρη με 3-0 χάρη στα γκολ των Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα και να πατάει στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ματς περισσότερο από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, που είναι στο -2.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Συμμετοχή και στα δυο τελευταία γκολ της ΑΕΚ έχει ο Νταμπό. Και αν στο γκολ του Γκαταίνοβιτς υπάρχει η υπόνοια φάουλ, στο γκολ του από Πινέδα το λάθος του Αφρικανού είναι τραγικό.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Φοβερά παράπονα του Άρη για φάουλ στον Νταμπό στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ.

*Κώστας Τσίλης: Με τις νέες αλλαγές της ΑΕΚ, ο Πινέδα πλέον παίζει «κόφτης» μπροστά από τα στόπερ και ο Μάνταλος ως δεύτερο αμυντικό χαφ. Ενώ ο Αραούχο πήγε στην κορυφή με τον Τσούμπερ δίπλα του.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Άρης παίρνει επιθετικά ρίσκα και φτάνει κοντά στην ισοφάριση με τον Μπράμπετς.

*Κώστας Τσίλης: Με τις αλλαγές της ΑΕΚ, ο Πινέδα μετακινήθηκε στον άξονα δίπλα στον Γιόνσον και ο Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον στα δυο άκρα της επίθεσης.

*Κώστας Τσίλης: Ο Ελίασον μπήκε σε ματς της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη αρχές του Νοέμβρη. Και φυσικά αποθεώθηκε.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Απόλυτα λογική η απόφαση του Πάρντιου να βγάλει τον αρνητικό Γκρει και να προσθέσει ένα χάφ, τον Νταμπό αφήνοντας τον Ιτουρμπε μπροστά

*Αλέξης Σαββόπουλος: Εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια του Ετεμπο αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα διάσημα που ο Άρης προσπαθούσε να ισοφαρίσει.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Πολλές ομοιότητες με το πέναλτι που είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε εκείνο το 2-2 σε μαρκάρισμα του Μπουσέ. Τότε είχε δοθεί παράβαση.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Η αντίδραση του Γκρει στη συνέχεια της μεγαλύτερης φάσης του Άρη στο ματς δείχνει ότι ο φορ του Άρη είναι σε κάκιστη βραδιά.

*Κώστας Τσίλης: Ο Αλμέιδα έκανε έντονες παρατηρήσεις κυρίως στον Ρότα, γιατί από λάθος δικό του, δόθηκε μια στατική φάση στον Άρη.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Ο Άρης παρά το ότι βρίσκεται πίσω στο σκορ, παραμένει τακτικά καλά οργανωμένος αλλά όταν πήρε την μπάλα στα πόδια του δεν είχε μπροστά τους παίκτες να απειλήσει.

*Κώστας Τσίλης: Ο Αλμέιδα για 3η φορά φώναξε δίπλα του στον πάγκο τον Αραούχο, για να του δώσει οδηγίες.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Παρά το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ, ο Αρης συνεχίζει στο ίδιο τακτικό πλάνο προσπαθώντας να στήσει πίεση στο μεσαίο μπλοκ για να κρατήσει τις δυνάμεις της ενδεκάδας για περισσότερη ώρα αφού δεν έχει επιλογές από τον πάγκο.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Έβδομη κίτρινη κάρτα για τον Φαμπιανο σε ακόμη ένα μαρκάρισμα που δείχνει την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Άρη.

*Κώστας Τσίλης: Χειροκρότημα τώρα απ' όλο το γήπεδο, για τον Άλκη Καμπανο.

*Κώστας Τσίλης: Αυτή την φορά άλλαξε εκτελεστή πέναλτι η ΑΕΚ, δεν το πήρε ο Γκαρσία, αλλά ο Άμραμπατ και ευστόχησε.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Εντελώς επιπόλαιο μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο εντός περιοχής δίνει ένα… εύκολο πέναλτι στην ΑΕΚ.

*ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νορντίν Άμραμπατ.

*Κώστας Τσίλης: Η ΑΕΚ έχει βάλει μεγάλη πίεση πάνω στα χαφ του Άρη και κερδίζει συνεχώς μπάλες και κατοχή.

*Αλέξης Σαββόπουλος: Ο Πάρντιου επέλεξε να βάλει τον Νταριντα πίσω από τον Γκρει για να πιέσει την πρώτη μπάλα και τον Ματέο στα δεξιά για να επιτηρεί τα ανεβάσματα του Χατζισαφι.

*Κώστας Τσιλης: Πριν την σέντρα η ΑΕΚ βράβευσε με τον χρυσό δικέφαλο αετό τον Πόλυ Χατζηιωάννου, τον Πέτρο Παππά και Γιάννη Σαραντίτη, για να την προσφορά τους στο έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου. Την βράβευση έκανε ο Δημήτης Μελισσανίδης.

*Φυσικά, το παρών στην «OPAP Arena» έχει δώσει και ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως πάντα άλλωστε.

*Θυμίζουμε πως στο πρώτο γύρο η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χάρη στα γκολ των των Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία.

*Άκρως εορταστικό το κλίμα που επικρατεί έξω από την «OPAP Arena» λίγη ώρα πριν τη σέντρα του μεγάλου ματς.

*Η ενδεκάδα του Άρη: Κουέστα, Οντουμπάγιο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Γκρέι.

*Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

*Η Ένωση έχει την ευκαιρία σήμερα να «πατήσει» κορυφή, αν πάρει τη νίκη κόντρα στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

*Μεγάλο ματς στην «OPAP Arena» απόψε (29/1, 19:30), με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη για την 20η αγωνιστική της Super League.