ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης καθιέρωσε με τον Αλμέιδα κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ
i

Δημήτρης Μελισσανίδης, Ματίας Αλμέιδα/©intime

ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης καθιέρωσε με τον Αλμέιδα κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ

Κώστας Τσίλης 08:15 - 29.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 29.01.2023

Ο Μελισσανίδης έχει καθιερώσει φέτος με τον Αλμέιδα, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά με προπονητή της ΑΕΚ.

Όταν το βράδυ της Παρασκευής κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ματίας Αλμέιδα κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, σήμανε ένα μικρός συναγερμός. Βλέπετε, τα πεπραγμένα προηγούμενων χρόνων είχαν δείξει πως όσες φορές ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ συναντιόταν με τον προπονητή της ομάδας, σήμαιναν εξελίξεις. Είτε για μεταγραφές, είτε για νέο συμβόλαιο, είτε για... απόλυση. Όμως η αλήθεια είναι πως φέτος με τον Αλμέιδα, όλα είναι εντελώς διαφορετικά. 

Ο Μελισσανίδης έχει κτίσει τέτοια σχέση με τον Αργεντινό τεχνικό, που καθιέρωσε κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά με προπονητή της ΑΕΚ. Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης συναντιέται πολύ τακτικά με τον Αλμέιδα και οι περισσότερες εξ αυτών των συναντήσεων, είναι ακόμα και εκτός προγράμματος. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από το ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον Ιωνικό, την παραμονή των περισσότερων παιχνιδιών της ΑΕΚ εντός Αττικής, ο Μελισσανίδης έκανε πέρασμα από το ξενοδοχείο της αποστολής. 

Σ' αυτό το πέρασμα είτε θα έκανε συνάντηση μόνο με τον Αλμέιδα, είτε θα καθόταν για δείπνο μαζί με τον Αργεντινό τεχνικό αλλά και κορυφαία διοικητικά στελέχη της ΑΕΚ. Όπως δηλαδή έγινε την Παρασκευή το βράδυ, όχι όμως στο ξενοδοχείο της ομάδας, αλλά σε γνωστό μαγαζί των Νοτίων Προαστίων. Με τις συζητήσεις πάντα να αφορούν το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ, αλλά και όχι μόνο.  Άλλωστε είναι δεδομένο πως οι κουβέντες σε τόσο τακτικές συναντήσεις, σίγουρα θα ξεφεύγουν από τα στενά επαγγελματικά όρια της ομάδας. 

Η σχέση που έχει αναπτύξει ο Μελισσανίδης με τον Αλμέιδα, είναι ξεχωριστή αλλά και μοναδική. Σίγουρα δεν υπήρχε κάτι ανάλογο με κανέναν προπονητή από το 2013 και μετά, όταν η ΑΕΚ μπήκε στη νέα της εποχή. Ενώ τόσο ιδιαίτερη σχέση με προπονητή, ο Μελισσανίδης μόνο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε αναπτύξει κατά το παρελθόν. Και η οποία φυσικά εξελίχθηκε σε μια πολύ στενή φιλία. 

Προφανώς και όλο αυτό και το επεδίωξε και το θέλει και ο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός είναι από τους ανθρώπους που θέλει οι συνεργασίες του να βασίζονται στους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Και είναι απόλυτα ικανοποιημένος για το γεγονός εδώ και περισσότερους από δυο μήνες, έχει ανοιχτή γραμμή, πολύ τακτικές συναντήσεις αλλά και ξεχωριστή σχέση με τον Μελισσανίδη. 

Όλο αυτό έχει τεράστια σημασία και για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας και στην αποφυγή παρεξηγήσεων με τυχόν σπασμένο τηλέφωνο ανάμεσα σε προπονητή και διοίκηση, αλλά και στην βάση της εμπιστοσύνης. Πλέον ο Μελισσανίδης με τον Αλμέιδα συζητούν τα πάντα σε απευθείας επαφή και πολύ τακτικά. Και οτιδήποτε προκύπτει μπαίνει αμέσως στο τραπέζι της κουβέντας.