ΑΕΚ: Ο Ελίασον για πρώτη φορά σε αποστολή, μετά από σχεδόν τρεις μήνες
i

Νίκλας Ελίασον/©intime

ΑΕΚ: Ο Ελίασον για πρώτη φορά σε αποστολή, μετά από σχεδόν τρεις μήνες

Κώστας Τσίλης 19:35 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 28.01.2023

Με τον Ελίασον διαθέσιμο ξανά για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρεις μήνες, η αποστολή της ΑΕΚ για το αυριανό (29/1) ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια - Μέσα και ο Γκαρσία.

Το προηγούμενο Σάββατο ήταν ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που φώναζε «παρών» σε προσκλητήριο του Ματίας Αλμέιδα για αποστολή της ΑΕΚ, για πρώτη φορά μετά από δυο μήνες. Σήμερα ήταν η σειρά του Νίκλας Ελίασον για επιστροφή. Ο Σουηδός εξτρέμ γυρίζει στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν τρεις μήνες, για την αποστολή του αυριανού ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το είχατε διαβάσει ήδη από το Sportal.gr, πως η εικόνα του Ελίασον στις προπονήσεις στα Σπάτα, έδειχνε πως θα είναι έτοιμος να μπει στο αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα άμεσα. Ακόμα και το κυριακάτικο ματς, έστω και αν δεν συζητάμε για την βασική ενδεκάδα. Όπερ και εγένετο, με τον Σουηδό εξτρέμ να κάνει και την σχετική κουβέντα με τον Αργεντινό τεχνικό, για τον βαθμό ετοιμότητάς του. Ο Ελίασον μπαίνει σε αποστολή για επίσημο ματς της ΑΕΚ, για πρώτη φορά από εκείνο το παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα, στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη. 

Κατά τα άλλα, κανονικά το παρών στην αποστολή δίνει και ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος επιστρέφει μετά την απουσία του στο ματς με τον Ιωνικό την προηγούμενη Κυριακή. Και φυσικά θα ξεκινήσει και στην βασική ενδεκάδα και την κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ. Επίσης σε αποστολή πρωταθλήματος, επιστρέφει ξανά και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 

Οι μοναδικές απουσίες του Αλμέιδα για το αυριανό ματς με τον Άρη, στο οποίο με νίκη η ΑΕΚ ανεβαίνει για τουλάχιστον ένα 24ώρο στην κορυφή, είναι ο Πάολο Φερνάντες και ο Μιλάντ Μοχαμάντι. Με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να υποφέρει από μια πολύ ελαφριά θλάση, που αισιοδοξεί πως θα τους στερήσει μόνο το παιχνίδι με τον Άρη. Και με τον Ατρόμητο την επόμενη Κυριακή, θα δώσει κανονικά το παρών. 

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Αραούχο, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Ελίασον.