ΑΕΚ: Ο Ελίασον «παίζει» δυνατά για μια θέση στην αποστολή του ματς με Άρη

Ελίασον

i

Ελίασον / © Intime

ΑΕΚ: Ο Ελίασον «παίζει» δυνατά για μια θέση στην αποστολή του ματς με Άρη

Κώστας Τσίλης 23:00 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 27.01.2023

Ο Ελίασον έχει πολλές πιθανότητες να μπει στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής (29/1) με τον Άρη, πριν καν συμπληρωθούν τρεις μήνες από τότε που έκανε την επέμβαση στην περόνη

Από την στιγμή που ο Νίκλας Ελίασον επέστρεψε στις αρχές της εβδομάδας στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης της ΑΕΚ, σήμαινε πως ιατρικώς ήταν πανέτοιμος να μπει ξανά στην αγωνιστική δράση. Το ζήτημα ήταν και είναι, πως ο Σουηδός εξτρέμ θα φτάσει σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο, ώστε να τεθεί και πάλι στην διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. 

Το ζητούμενο για τον Ελίασον, μετά από σχεδόν τρεις μήνες απουσίας (είχε κάνει αρχές Νοέμβρη την επέμβαση στην περόνη), είναι αφενός να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, αφετέρου να αποβάλλει τυχόν φόβους στις προσωπικές μονομαχίες. Όλα αυτά όμως, προκύπτουν μόνο μέσα από τα παιχνίδια. Και αυτός είναι ο πρώτος (και ίσως πιο σημαντικός λόγος) που ο Αλμέιδα σκέφτεται σοβαρά να συμπεριλάβει τον Σουηδό εξτρέμ στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την επιθυμία του ίδιου του Ελίασον. Ο Σουηδός εξτρέμ νιώθει καλά, νιώθει έτοιμος και δυνατός και ανυπομονεί να αισθανθεί και πάλι κομμάτι της ομάδας. Θέλει πολύ να μπει και στην αποστολή, αλλά ακόμα και να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βοηθήσει την ΑΕΚ στο κυριακάτικο παιχνίδι. 

Επίσης υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος, που αυξήθηκαν οι πιθανότητες του Ελίασον να μπει στην αποστολή για το ματς με τον Άρη. Είναι η απουσία του Πάολο Φερνάντες, που αφήνει ένα σημαντικό κενό στις εναλλακτικές λύσεις για την επιθετική γραμμή και δη για το δεξί άκρο. 

Προφανώς και αν ο Αλμέιδα δεν δει την αγωνιστική κατάσταση του Ελίασον και στην αυριανή τελευταία προπόνηση και δεν κάνει και μια κουβέντα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, δεν πρόκειται να πάρει απολύτως κανένα ρίσκο. Ωστόσο τα δεδομένα είναι πως ο Σουηδός εξτρέμ το θέλει πολύ και έχει αυξημένες πιθανότητες, να είναι για πρώτη φορά αύριο σε αποστολή της ΑΕΚ για επίσημο ματς, μετά από εκείνο το σπάσιμο στο πόδι στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη.