Ο Σιντιμπέ (μόνο) δεξιά, ο Ραντόνια (και) αριστερά και το θέμα του στόπερ
i

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Βεντάντ Ραντόνια/©intime

Ο Σιντιμπέ (μόνο) δεξιά, ο Ραντόνια (και) αριστερά και το θέμα του στόπερ

Κώστας Τσίλης 08:07 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 27.01.2023

Το Sportal βάζει στο τραπέζι τα δεδομένα για την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, που διαμορφώνουν και την τακτική για το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής αγοράς

Από την στιγμή που όπως όλα δείχνουν (και εκτός μεγάλης ανατροπής στο φινάλε) το θέμα του Κικάνοβιτς πάει για το καλοκαίρι και στα χαφ υπάρχει πληρότητα, οι (όποιες) μεταγραφικές αναζητήσεις της ΑΕΚ την δεδομένη χρονική στιγμή μπορούν να αφορούν μόνο την αμυντική γραμμή. Και το Sportal βάζει στο τραπέζι τα δεδομένα, τα οποία επί της ουσίας διαμορφώνουν και την τακτική που θα ακολουθήσει η Ένωση. 

Για το δεξί άκρο της άμυνας έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε ζήτημα. Ο Λάζαρος Ρότα κάνει τρομερή σεζόν. Τόσο εντυπωσιακή, που έχει γίνει πρώτος στην ιεραρχία μπροστά από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Για το αριστερό άκρο της άμυνας, η συζήτηση περί ενίσχυσης στην μεταγραφική αγορά του Γενάρη άνοιξε, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο Μουντιάλ ο Μιλάντ Μοχαμάντι. 

Ο Ματίας Αλμέιδα ποτέ δεν είναι στην λογική όταν χάνει έναν ποδοσφαιριστή με τραυματισμό, να κοιτάζει πως θα καλύψει με μεταγραφή το κενό. Πρώτα κοιτάζει εντός του... ρόστερ. Για το αριστερό άκρο υπήρχε ο Εχσάν Χατζισαφί που είναι αριστερό μπακ, υπήρχε ο Σιντιμπέ που είχε παίξει κατά το παρελθόν πολλές φορές ως αριστερό μπακ, αλλά και ο νεαρός Βεντάντ Ραντόνια που παίζει και τα δυο άκρα. 

Στην πορεία ο Αλμέιδα έκανε σταθερά δυο επιλογές. Τον Χατζισαφί για τα ματς πρωταθλήματος και τον Ραντόνια γι αυτά του κυπέλλου. Με εξαίρεση το φιλικό στην Ολλανδία στην χειμερινή προετοιμασία, ο Αργεντινός τεχνικός δεν δοκίμασε ποτέ σε επίσημο ματς τον Σιντιμπέ σε ρόλο αριστερού μπακ. Ίσως γιατί και ο ίδιος ο Γάλλος δεν αισθάνεται καλά στην θέση. 

Ίσως γιατί δεν χρειάστηκε καν να δοκιμάσει να μεταθέσει τον Σιντιμπέ από δεξιά στα αριστερά. Ο Χατζισαφί έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στα ματς του πρωταθλήματος. Και ο Ραντόνια αποδεικνύει κάθε φορά, πως δικαίως ο Αλμέιδα πιστεύει πολύ στην εξέλιξη του και του δείχνει εμπιστοσύνη. Επί της ουσίας κάπως έτσι "πάγωσε" η προοπτική απόκτησης αριστερού μπακ. Και θα πρέπει να γίνει μεγάλη ανατροπή για να "ξεπαγώσει" μέχρι και το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Επομένως επί της ουσίας η μοναδική εκκρεμότητα, έχει μείνει στο κέντρο της άμυνας. Από το βασικό δίδυμο στα στόπερ, τον Βίντα και τον Μουκουντί, φυσικά και ο Αλμέιδα δεν έχει ούτε παράπονο, ούτε θέμα. Επίσης έχει μείνει απολύτως ικανοποιημένος απ' όσες φορές έχει επιστρατεύσει τον Σίμο Μήτογλου. Ωστόσο από εκεί και πέρα θα ήθελε να έχει μια διαφορετικού τύπου τέταρτη επιλογή και να αξιοποιεί την εμπειρία του Γιώργου Τζαβέλλα ως μια πέμπτη λύση. 

Αυτός είναι και ο λόγος που μένει ακόμα ανοιχτό το παράθυρο για μια κίνηση της τελευταίας στιγμής από την ΑΕΚ, για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθεί κάτι πραγματικά ποιοτικό και που θα "κουμπώνει" ακριβώς σ' αυτό που θέλει ο Αλμέιδα. Και σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει μια κίνηση, απλώς για να γίνει. Χωρίς πάντως να έχει προχωρήσει κάτι, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr και έχουν σκαναριστεί και έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις. Μένει να φανεί αν τελευταία στιγμή, ίσως μετά και από το ματς με τον Άρη, η ΑΕΚ θα κάνει την κίνηση της για μια απ' αυτές τις περιπτώσεις.