«Κόλλησαν» στο μηδέν ΑΕΚ και Άρης και η πρόκριση θα κριθεί στο Χαριλάου!
i

© Intime

«Κόλλησαν» στο μηδέν ΑΕΚ και Άρης και η πρόκριση θα κριθεί στο Χαριλάου!

Κώστας Τσίλης 21:26 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 10.01.2024

ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 0-0 στην «OPAP Arena» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα παιχτεί στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Όλα στο… μηδέν έμειναν και μάλιστα σχεδόν κυριολεκτικά έμειναν στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη. Και προφανώς αυτό σημαίνει πως έμειναν όλα ανοιχτά ως προς την πρόκριση, για την ρεβάνς σε μια εβδομάδα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ωστόσο η ομάδα που ουσιαστικά επεδίωξε να φύγει από αυτό το πρώτο ματς, μ’ αυτό το αποτέλεσμα, ήταν ο Άρης.

Πολύ συνεπής τακτικά, με εξαιρετικά συντεταγμένο παιχνίδι κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, έβγαλε την ΑΕΚ από τον ρυθμό της και πρακτικά την κράτησε και μακριά από την εστία του.

Άλλωστε ούτε η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου με την ενδεκάδα με τις πολλές αλλαγές, ούτε αυτή του δευτέρου, όταν ο Αλμέιδα έριξε τα «βαριά χαρτιά» στο γήπεδο, δεν μπόρεσε να πιάσει ένα καλό επιθετικό παιχνίδι. Είναι εξάλλου πολύ χαρακτηριστικό, πως την πρώτη τελική της η Ένωση, την έκανε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου μ’ ένα σουτ του Πινέδα πάνω στην αγκαλιά του Κουέστα.

Και γενικώς μέσα σ’ ολόκληρο το 90άλεπτο, παρότι η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την μπάλα στα πόδια της, οι μοναδικές φορές που έγινε επικίνδυνη ήταν σ’ ένα σουτ του Τσούμπερ στο πρώτο ημίχρονο που έφυγε άουτ και σ’ ένα του Πόνσε στο δεύτερο που επίσης πέρασε άουτ.

Αντίθετα ο Άρης, παρότι το παιχνίδι του ήταν προσανατολισμένο στο να κρατήσει το μηδέν, ήταν αυτός που έκανε και τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Όχι πολλές, αλλά δυο στο δεύτερο ημίχρονο, με Φαμπιάνο και Ζουλ, ήταν πολύ καλές.

Εξάλλου ειδικά από το 70ο λεπτό και μετά, οι φιλοξενούμενοι έφεραν μια ισορροπία στο παιχνίδι ακόμα και στην κατοχή της μπάλας. Και τελικά πήραν μάλλον εύκολα, αυτή την λευκή ισοπαλία στην οποία είχαν εξ αρχής στοχεύσει.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46’ Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον (60’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (60’ Αραούχο), Πινέδα, Πισάρο (68’ Φερνάντες), Πόνσε (60’ Γκαρσία).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Τζούρασεκ (72’ Ντουκουρέ), Ζουλ (77’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σαβέιρο (55’ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77’ Φετφατζίδης).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Από την μια η ΑΕΚ έδειχνε να μην έχει καθόλου καλό επιθετικό ρυθμό και από την άλλη ο Άρης που ήταν άρτια τοποθετημένος και εξαιρετικά συνεπής στην ανασταλτική του λειτουργία. Και κάπως έτσι προέκυψε αυτό το 0-0.

MVP

Με δεδομένο πως ο Άρης μπήκε στο ματς αυτό πρωτίστως για να κρατήσει το μηδέν, οι δυο που βοήθησαν περισσότερο για να το πετύχει, ήταν ο Φαμπιάνο και ο Νταρίντα. Αμφότεροι έκαναν πολύ μεστό και εξαιρετικό παιχνίδι.

Αλμέιδα: «Μοιρασμένο το παιχνίδι, η ρεβάνς θα είναι δύσκολη» (vid)

Αλμέιδα: «Μοιρασμένο το παιχνίδι, η ρεβάνς θα είναι δύσκολη» (vid)

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Άρη στην «OPAP Arena» και τόνισε ότι η ρεβάνς, όπου θα κριθεί η πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, θα είναι δύσκολη.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Το κλασικό πλέον 4-4-2 κράτησε ξανά ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά αυτή την φορά με πολλές αλλαγές. Με τον Σιμάνσκι να τραβιέται στα στόπερ, τον Πινέδα δίπλα στον Γιόνσον στα χαφ, τον Πισάρο και τον Ελίασον στα δυο άκρα της επίθεσης και τον Πόνσε μαζί με τον Τσούμπερ ως επιθετικό δίδυμο. Από την άλλη μεριά και ο Άκης Μάντζιος πήγε στο κλασικό του 4-2-3-1. Με τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης, τον Σαβέριο με τον Σουλεϊμάνοφ στα δυο άκρα της επίθεσης και τους Ζιλ, Τζούρασεκ και Νταρίντα στα χαφ.