ΑΕΚ: Βελγικά μάτια πάνω στον Σιμάνσκι, αλλά...
i

Νταμιάν Σιμάνσκι/©intime

ΑΕΚ: Βελγικά μάτια πάνω στον Σιμάνσκι, αλλά...

Κώστας Τσίλης 10:50 - 18.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 18.12.2022

Βελγικά δημοσιεύματα βάζουν τον Σιμάνσκι στο στόχαστρο της Σταντάρ Λιέγης αλλά η ΑΕΚ δεν κουβεντιάζει τους όρους που φαίνεται πως τίθενται

Μπορεί ο Νταμιάν Σιμάνσκι να πήρε πολύ λίγα αγωνιστικά λεπτά με την εθνική Πολωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά και μόνο το γεγονός πως ήταν παρών, είναι αρκετό για να ανεβάσει την μετοχή του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Εξάλλου ο Σιμάνσκι έκανε εξαιρετικό πρώτο γύρο πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. 

Κάπως έτσι φαίνεται πως προέκυψε ενδιαφέρον από Βέλγιο μεριά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «La Gazetta Express», το οποίο όμως μεταφέρθηκε και στα περισσότερα βελγικά ΜΜΕ, η Σταντάρ Λιέγης έχει βάλει στο στόχαστρο τον Σιμάνσκι. Σύμφωνα με τους Βέλγους, ο Πολωνός χαφ είναι ο παίκτης που θέλει η Σταντάρ για ενίσχυση στα χαφ της τον Γενάρη και μάλιστα «χτύπησαν την πόρτα της ΑΕΚ για να ανοίξουν συζητήσεις». 

Όμως με τα δεδομένα που τίθενται, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτή η υπόθεση. Το ρεπορτάζ των Βέλγων λέει, πως η Σταντάρ θέλει να αποκτήσει τον Σιμάνσκι με την μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς. Κάτι που από την ΑΕΚ απορρίπτεται. Και το αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα. 

Στην ΑΕΚ είναι πάγια η τακτική να εξετάζονται όλες οι προτάσεις που φτάνουν για ποδοσφαιριστές της. Και όλες να αξιολογούνται. Στην περίπτωση λοιπόν του Σιμάνσκι, ο οποίος στα περισσότερα ματς του πρώτου γύρου ήταν βασικός, δεν τίθεται κανένα θέμα δανεισμού. Δεν υπάρχει το «δεν πωλείται», όπως επί της αρχής δεν υπάρχει για κανέναν παίκτη του ρόστερ. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει και καμία τέτοια πρόταση για τον Σιμάνσκι στην ΑΕΚ.