Εκεί που εξασφάλισε το 13ο της πρωτάθλημα

Άρης - ΑΕΚ

i

©Intime

Εκεί που εξασφάλισε το 13ο της πρωτάθλημα

Κώστας Τόπας 12:48 - 02.03.2024

Με οδηγό την περυσινή εμφάνιση και τη νίκη που της έδωσε το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα επιδιώξει το τρίποντο απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (03/03, 19:30), ώστε να μπει στην διαδικασία των Play Offs, ως πρώτη στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ αναχωρεί σήμερα (02/03) για τη Θεσσαλονίκη εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Άρη, το απόγευμα της Κυριακής (03/03, 19:30), στο πλαίσιο της τελευταίας στροφής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ενα ματς κομβικό για τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του, καθώς υπάρχει η πιθανότητα η ομάδα να εισέλθει στα Play Offs, ούσα πρώτη στην κατάταξη.

Κάτι που δεν είχε καταφέρει την περυσινή σεζόν, καθώς η τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League είχε βρει την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση με δύο βαθμούς λιγότερους από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, στα Play Offs κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και χάρη στην εκπληκτική επίδοση που είχε σε αυτή τη μίνι-διοργάνωση με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ούσα αήττητη, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Για να φτάσει όμως σε αυτό χρειάστηκε να περάσει ένα δύσκολο μονοπάτι και συγκεκριμένα αυτό της προτελευταίας αγωνιστικής των Play Offs. Συγκεκριμένα, στις 8 Μαΐου του 2023, η Ένωση επισκέφθηκε την έδρα του Άρη και κατάφερε να περάσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, επικρατώντας 2-1, χάρη στα γκολ των Στίβεν Τσούμπερ και Τόμας Φαν Βέερτ. Και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, «σκαρφάλωσε» μόνη πρώτη στο +3 από το τριφύλλι και το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένας βαθμός για την κατάκτηση του τίτλου. Κάτι που την τελευταία αγωνιστική εξασφαλίστηκε, μετά τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του Βόλου με 4-0.

Τετάρτη επικυρώνεται η βαθμολογία της Stoiximan Super League και ορίζονται οι αγώνες Play Offs και Play Outs
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:41 - 02.03.2024

Τετάρτη επικυρώνεται η βαθμολογία της Stoiximan Super League και ορίζονται οι αγώνες Play Offs και Play Outs

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη (06/03) θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, με κεντρικό θέμα τον ορισμό αγώνων για τα Play Offs και των Play Outs και την επικύρωση της βαθμολογίας.

Τώρα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά αλλά με αρκετές ομοιότητες. Η ΑΕΚ γνωρίζει πως με την κατάκτηση των τριών βαθμών αυτή την Κυριακή (03/03, 19:30) θα καταφέρει να εισέλθει στην διαδικασία των Play Offs, έχοντας την πρωτιά στα χέρια της. Ωστόσο, αυτή θα επιδιώξει να την διατηρήσει μέχρι και το τέλος, προκειμένου να στεφθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας.