Ενδεκάδα τελικού χωρίς τον Πινέδα, δύσκολα θα επιλέξει ο Αλμέιδα
i

Ορμπελίν Πινέδα/intime

Ενδεκάδα τελικού χωρίς τον Πινέδα, δύσκολα θα επιλέξει ο Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 17:52 - 21.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:48 - 27.02.2024

Ο Αλμέιδα κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του για το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, όμως δύσκολα ο Πινέδα θα μείνει εκτός βασικού σχήματος

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα, τρεις μέρες πλέον πριν από τον τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ο Ματίας Αλμέιδα κρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει. Εξακολουθεί να αφήνει σχεδόν όλα τα ενδεχόμενα επιλογών ανοιχτά, στην δουλειά που κάνει στα Σπάτα. Παρόλα αυτά μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να αποφασίσει να φτιάξει η ενδεκάδα χωρίς την παρουσία του Ορμπελίν Πινέδα. 

Ο Μεξικανός χαφ στις περισσότερες από τις... κυπελλικές ενδεκάδες δεν ήταν μέσα. Είχε παίξει βασικός μόνο στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Παρόλα αυτά, στον τελικό της Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΟΚ, μοιάζει δύσκολο να μείνει εκτός βασικού σχήματος ο Πινέδα. Άλλωστε ο Μεξικανός είχε μείνει στον πάγκο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Βόλο. Και ίσως αυτό κάτι δείχνει για τις προθέσεις του Αλμέιδα ενόψει τελικού. 

Το πιθανότερο είναι πως ο Πινέδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη στην βασική ενδεκάδα και μάλιστα όλα δείχνουν πως και πάλι θα είναι ο... ρυθμιστής του σχήματος. Αν ο Αλμέιδα αποφασίσει να δώσει στον Μεξικανό ρόλο στον άξονα, τότε θα παίξει με έναν "κόφτη" και ένα οκτάρι στην μεσαία γραμμή. Αν ωστόσο η επιλογή του Αργεντινού τεχνικού είναι να δώσει στον Πινέδα θέση στην τριάδα πίσω από τον φορ, τότε στα χαφ θα πάει με δυο καθαρόαιμους αμυντικούς μέσους.