Η ΑΕΚ επιβραβεύει τον Λιβάι Γκαρσία με «χρυσό» συμβόλαιο

Λιβάι Γκαρσία

i

© Intime

Η ΑΕΚ επιβραβεύει τον Λιβάι Γκαρσία με «χρυσό» συμβόλαιο

Sportal newsroom 08:50 - 24.03.2023

Η ΑΕΚ είναι πρόθυμη να επιβραβεύσει τον Λιβάι Γκαρσία και να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο στην «OPAP Arena».

Μετά τους Λάζαρο Ρότα και Σίμο Μήτογλου, θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα και άλλες ανανεώσεις συμβολαίων από πλευράς ΑΕΚ. Συγκεκριμένα αυτή του Λιβάι Γκαρσία.

Ο 25χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάκο δεσμεύεται με την Ένωση μέχρι το 2025, ωστόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ επιθυμούν να κρατήσουν τον Λιβάι Γκαρσία για πολλά χρόνια ακόμα στην «OPAP Arena», προκειμένου αφενός να τον επιβραβεύσουν και αφετέρου να κάνουν πιο ισχυρό το «δέσιμο» μαζί του.

Στο τρέχον συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία δεν προβλέπεται ρήτρα, ωστόσο η προηγούμενη ομάδα του, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 40%. Ετσι αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα η ΑΕΚ τον παραχωρήσει σε κάποια ομάδα έναντι 10 εκατομμύριων ευρώ, τότε η Ένωση θα εισπράξει μόνο 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι Ισραηλινοί θα βάλουν 4 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους.

Πρόθεση των «κιτρινόμαυρων» είναι να προσφέρουν στον 25χρονο επιθετικό, ο οποίος αμείβεται με 500.000 ευρώ, περισσότερα από τα διπλά, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ». Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ κοστολογεί τον πρώτο της σκόρερ πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ και δεν πρόκειται να δεχτεί προσφορά με λιγότερα χρήματα, ενώ και από την πλευρά του ο νεαρός επιθετικός θα σκεφτεί τη μεταγραφή μόνο σε ομάδα από καλύτερο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, πάνω σ' αυτή την λογική της επιβράβευσης θα προχωρήσει η ΑΕΚ και στις επόμενες κινήσεις της με ανανεώσεις συμβολαίων. Για παράδειγμα, στην ΑΕΚ θεωρούν πως ο Εχσάν Χατζισαφί με την σεζόν που έχει κάνει, έχει κερδίσει με το σπαθί του, τουλάχιστον μια πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου που λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Οπως το ίδιο θα γίνει και με τον Νταμιάν Σιμάνσκι.