Η διακοπή τώρα είναι βάλσαμο για την ΑΕΚ για πολλούς λόγους
i

ΑΕΚ/©intime

Η διακοπή τώρα είναι βάλσαμο για την ΑΕΚ για πολλούς λόγους

Κώστας Τσίλης 22:10 - 20.03.2023

Υπάρχουν μια σειρά από σημαντικοί λόγοι, που η διακοπή για τις εθνικής ομάδας είναι πλέον ευεργετική για την ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ η ένταση απ' όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ μεγάλη και για πολλές ώρες μετά την λήξη του παιχνιδιού. Τόσο ο Ματίας Αλμέιδα όσο και οι ποδοσφαιριστές ήταν έντονα φορτισμένοι. Και για όσα είχαν συμβεί στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων αλλά και για το γεγονός πως ήθελαν πολύ να πάρουν τη νίκη σ' αυτό το ντέρμπι. 

Η πρώτη κίνηση του Αλμέιδα για να εκτονωθεί αυτή η ένταση μέσα στην ομάδα, ήταν η προφανής. Οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν κανονικά το ρεπό τους για σήμερα. Για αποφόρτιση και σωματική και κυρίως ψυχολογική. Και θα ξαναπάρουν και ρεπό στο τέλος της εβδομάδας, καθότι πλέον υπάρχει η διακοπή για τις εθνικής ομάδας. Μια διακοπή που, η αλήθεια είναι, έρχεται την στιγμή που η ΑΕΚ την χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και για περισσότερους από έναν λόγους.

Για την ΑΕΚ το επείγον είναι να ξαναβρεί καθαρό μυαλό και ισορροπίες
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:16 - 20.03.2023

Για την ΑΕΚ το επείγον είναι να ξαναβρεί καθαρό μυαλό και ισορροπίες

Ως ματς - τελικό για την ΑΕΚ χαρακτήρισε ο Ματίας Αλμέιδα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η προσέγγιση αυτή του Αργεντινού κόουτς εξηγεί εν πολλοίς και την εμφάνιση της «Ένωσης» το βράδυ της Κυριακής στην «Opap Arena».

Ήταν πολύ ξεκάθαρο στο χθεσινό ντέρμπι, πως οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν να είναι φορτωμένοι και με κούραση και με ένταση. Κάτι που έχει να κάνει και με την κρισιμότητα του συγκεκριμένου ματς αλλά και με το γεγονός πως επί δυο εβδομάδες παίζουν συνεχόμενα καθοριστικά παιχνίδια. Η ΑΕΚ προέρχεται από δεκαπενθήμερο με πέντε συνεχόμενα ματς, που ήταν όλα «φωτιά», για καθοριστικούς λόγους το καθένα. Και αυτή η διακοπή τώρα, θα βοηθήσει πολύ ώστε να ξεκουραστούν τα πόδια, αλλά να καθαρίσει και το μυαλό.

Επίσης αυτό το διάστημα της διακοπής θα είναι σημαντικό προκειμένου να επουλώσει και αγωνιστικές πληγές. Όπως για παράδειγμα αυτή την πολύ σημαντική με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ απουσίασε και από το χθεσινό ντέρμπι και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Το διάστημα αυτό της διακοπής θα το αξιοποιήσει, προκειμένου να «τρέξει» για να προλάβει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος, για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Επίσης από το χθεσινό ντέρμπι, αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Αρολντ Μουκουντί. Ένας παίκτης που ακόμα και πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό, είχε χάσει κάποιες προπονήσεις. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, αλλά αν υπήρχε παιχνίδι την προσεχή Κυριακή, ίσως τα πράγματα να ήταν δύσκολα για τον Καμερουνέζο στόπερ. Τώρα θα εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα της διακοπής για να μπορέσει να επανέλθει στο 100% της ετοιμότητάς του.