ΑΕΚ: Η ειδική διαχείριση στον Χατζισαφί, ο Μοχαμάντι και ο... Σιντιμπέ
i

Εχσαν Χατζισαφί/©intime

ΑΕΚ: Η ειδική διαχείριση στον Χατζισαφί, ο Μοχαμάντι και ο... Σιντιμπέ

Κώστας Τσίλης 08:05 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 17.02.2023

Για τον Αλμέιδα το θέμα του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ χρειάζεται ειδική διαχείριση, ακόμα και τώρα που έκλεισε μαζί με την χειμερινή μεταγραφική περίοδο και η συζήτηση για μεταγραφή

Από την πρώτη στιγμή που ο Μιλάντ Μοχαμάντι επέστρεψε με σοβαρό τραυματισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην ΑΕΚ άνοιξε μια... ζωηρή κουβέντα περί της θέσης του αριστερού μπακ και της ανάγκης για μεταγραφική ενίσχυση. Για τον Ματίας Αλμέιδα ωστόσο, η συζήτηση είχε να κάνει πάντοτε με το θέμα της διαχείρισης και όχι της προσθήκης ποδοσφαιριστή. Εξ ου και παραμένει ανοιχτή και απασχολεί τον Αργεντινό τεχνικό ακόμα και τώρα. Ίσως περισσότερο τώρα. 

Με δεδομένο πως ο Μοχαμάντι ακόμα παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης, η πρώτη βασική επιλογή του Αλμέιδα για την θέση του αριστερού μπακ, είναι ο Εχσάν Χατζισαφί. Ο Ιρανός από τότε που επέστρεψε από το Μουντιάλ, παίζει ασταμάτητα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο πρωτάθλημα έχει κάνει από τα τέλη του Δεκέμβρη οκτώ παιχνίδια, όλα βασικός, όλα 90άλετα εκτός από εκείνο με τον Άρη που έγινε αλλαγή στο 78ο λεπτό. Ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει κάνει και τρία 90άλεπτα στο κύπελλο. 

Είναι ο παίκτης της ΑΕΚ που απροσδόκητα έχει κάνει τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, από την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά. Όμως είναι δεδομένο πως χρειάζεται ειδική διαχείριση. Είναι φορτωμένος με τεράστια κούραση. Εξ ου και μέσα στην εβδομάδα, χρειάζεται να κάνει λιγότερες προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς. Ο Αλμέιδα έχει ανάγκη τον ετοιμοπόλεμο Χατζισαφί. Όχι μόνο επειδή απουσιάζει ακόμα ο Μοχαμάντι. Αλλά επειδή ο Ιρανός κάνει πλέον στο γήπεδο, πολύ καλά την δουλειά που θέλει ο προπονητής. 

Τα ματς άλλωστε είναι κρίσιμα και ο Αλμέιδα δεν θέλει να κάνει πειραματισμούς. Θα μπορούσε να δώσει στον Χατζισαφί ανάσες βάζοντας τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ εκτάκτως σε ρόλο αριστερού μπακ. Το έχει κάνει μόνο στα τελευταία 12 λεπτά του ματς με τον Άρη. Και δεν είναι γενικώς πρόθυμος να το ξανακάνει, εκτός αν παραστεί μεγάλη ανάγκη. Προτιμά τον Σιντιμπέ φρέσκο για το δεξί άκρο. Άλλωστε ο Γάλλος έχει κάνει σούπερ παιχνίδια, στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. 

Όσο για τον Μοχαμάντι, έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για την επιστροφή του. Είχε κάποιες δυσκολίες και ατυχίες στην πορεία της αποθεραπείας του. Ωστόσο πλέον τα έχει ξεπεράσει και υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, θα είναι σε θέση να μπει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Αλλά φυσικά η συζήτηση για το πότε ο Μοχαμάντι θα είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος, δεδομένα αφορά τα ματς των Play Offs.