Η Θέλτα έσωσε την κατηγορία, αλλά η (μη) αντίδραση του Πινέδα λέει πολλά
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Η Θέλτα έσωσε την κατηγορία, αλλά η (μη) αντίδραση του Πινέδα λέει πολλά

Κώστας Τσίλης 14:21 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 27.02.2024

Ο τρόπος που ο Πινέδα έχει διαχειριστεί αυτές τις μέρες τα Social Media, φανερώνει τις επιθυμίες του ως προς το μέλλον του, χωρίς ωστόσο αυτό να "κλειδώνει" τίποτα ως προς την μάχη που δίνει η ΑΕΚ για να τον κρατήσει

Προφανώς και ο τρόπος που εξελίχθηκε η τελευταία αγωνιστική στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεν ήταν όπως θα ήθελε η ΑΕΚ. Κακά τα ψέματα, θα ήταν "σύμμαχος" στην προσπάθεια της Ένωσης να κρατήσει τον Ορμπελίν Πινέδα, ένας υποβιβασμός της Θέλτα. Θα διευκόλυνε καταστάσεις. Τελικά όμως η Θέλτα σώθηκε. Ωστόσο έχει μια σημασία, ο τρόπος που ο Μεξικανός χαφ αντέδρασε σ' όλο αυτό. Ή για την ακρίβεια, δεν αντέδρασε. 

Η Θέλτα έπαιζε χθες ματς ζωής ή θανάτου. Κατάφερε να κερδίσει και μάλιστα την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα. Και ολόκληρο το Μπαλαϊδός ήταν στο πόδι και πανηγύριζε. Παρόλα αυτά στα Social Media του Πινέδα, δεν υπήρχε, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο, η παραμικρή αναφορά. Ο Μεξικανός δεν σχολίασε το παραμικρό, παρόλο που τυπικά είναι παίκτης της Θέλτα. Και που, θεωρητικά πάντα, όλο αυτό που έγινε αφορά και το δικό του μέλλον. 

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως ο Πινέδα αυτές τις μέρες είχε το μυαλό του μόνο στο γάμο του. Αυτό θα είχε μια βάση, αν λίγες ώρες πριν παντρευτεί, δεν είχε κάνει ανάρτηση με το θέμα του αγγλικού "433", για την εκπληκτική ατμόσφαιρα εντός και εκτός της Opap Arena στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ή και εαν δεν είχε επιλέξει να χορέψει με τη νύφη το freed from desire, "ύμνο" του φετινού νταμπλ της ΑΕΚ

Όλο αυτό πρακτικά δεν αλλάζει κάτι στο δεδομένο πως ο Πινέδα ανήκει στην Θέλτα και όχι στην ΑΕΚ. Ωστόσο φανερώνει τις σκέψεις του Μεξικανού χαφ. Και ακόμα περισσότερο, φανερώνει το πως αισθάνεται και ενδεχομένως τι επιθυμεί και να γίνει ως προς το μέλλον του. Κάτι που δεν μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, όπως πολλές φορές έχει πει και ο ίδιος ο Πινέδα, αλλά σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του. Έχει την σημασία του δηλαδή το γεγονός πως ακόμα και τώρα, ο Μεξικανός δείχνει να αισθάνεται περισσότερο παίκτης της ΑΕΚ και λιγότερο της Θέλτα.