Η UEFA πιστοποίησε ως... τετράστερη την Opap Arena
i

Opap Arena/intime

Η UEFA πιστοποίησε ως... τετράστερη την Opap Arena

Κώστας Τσίλης 14:18 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 06.06.2023

Πιστοποίησε η ειδική επιτροπή της UEFA ως τεσσάρων αστέρων το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Sportal.gr αναλύει τι σημαίνει αυτό

Για τους ανθρώπους της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη φυσικά και είχε πρωτίστως τεράστια σημασία να αποκτήσει η ομάδα και πάλι το σπίτι της και μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως παράλληλα στόχος ήταν να φτιαχτεί και ένα ένα σύγχρονο γήπεδο που να καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Και αυτό οδήγησε στην σημερινή πιστοποίηση της UEFA, πως η Opap Arena, είναι τεσσάρων αστέρων. 

Η ΑΕΚ θα ψαχτεί στην αγορά για ακραίο μεσοεπιθετικό αλλά όχι λόγω του Άμραμπατ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:19 - 06.06.2023

Η ΑΕΚ θα ψαχτεί στην αγορά για ακραίο μεσοεπιθετικό αλλά όχι λόγω του Άμραμπατ

Μια από τις θέσεις για τις οποίες θα βγει η ΑΕΚ στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά είναι αυτή του ακραίου μεσοεπιθετικού και όχι επειδή όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν ο Άμραμπατ

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για το γήπεδο της ΑΕΚ; Καταρχάς πως θα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδια για τα Play Offs του Champions League, όπως και παιχνίδια για τους ομίλους της διοργάνωσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες οργανωτικές αλλαγές που έχει κάνει η UEFA, γι αυτά τα ματς απαιτούνται γήπεδα τεσσάρων αστέρων. Όπως και για ματς ομίλων του Europa League. 

Επίσης πλέον η Opap Arena, ως επισήμως πιστοποιημένο τετράστερο γήπεδο, μπορεί να φιλοξενήσει τελικό τόσο του Europa League, όσο και του Conference League. Κάτι άλλωστε που ήδη έχει δρομολογήσει η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Και έχει τεράστια σημασία για την ΑΕΚ και το γήπεδο της.