Η ΑΕΚ του Αλμέιδα το έκανε κι αυτό!
i

© Intime

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα το έκανε κι αυτό!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 09:09 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 02.04.2024

Ένα πράγμα που δεν είχε καταφέρει η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, το κατάφερε το βράδυ της Κυριακής (31/03) κόντρα στον Ολυμπιακό...

Το βράδυ της Κυριακής (31/03) βρήκε την ΑΕΚ να χαμογελά, καθώς πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με 1-0 στην κατάμεστη «OPAP Arena» για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League χάρη σε γκολ του Νίκλας Ελίασον λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 91ο λεπτό!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανεβάσει πολύ τις γραμμές τους στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Ένωση βρήκε τη στιγμή της και μετά από κλέψιμο του Βίντα και εκπληκτική ασίστ του Πέτρου Μάνταλου, ο Σουηδός άσος που είχε περάσει από τον πάγκο στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Τζολάκη, πλάσαρε εύστοχα και χάρισε στην Ένωση ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο», το οποίο την κράτησε στην κορυφή (στο +8 από Ολυμπιακό, +6 από Παναθηναϊκό και +2 από τον ΠΑΟΚ).

Πέρα όμως από το γεγονός ότι η ΑΕΚ πήρε μία τόσο σημαντική νίκη τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά και έδωσε συνέχεια στο εκπληκτικό σερί της στα ντέρμπι, έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Και αυτό γιατί δεν το έχει ξανακάνει ποτέ...

Το... θύμα έγινε... θύτης για πρώτη φορά!

Μία πρόχειρη ματιά να ρίξει κανείς στους αριθμούς από το χθεσινό ντέρμπι μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ... πικρό για τον Ολυμπιακός. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να μην είχαν την υπεροχή σε ολόκληρο το 90λεπτο, μπορεί να μην έπαιξαν -σε καμία περίπτωση- μονότερμα τον Δικέφαλο, αλλά είχαν τις μεγάλες-κλασσικές ευκαιρίες και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν προηγηθεί αν δεν είχαν βρει... τείχος στον Αθανασιάδη.

Ο Έλληνας γκολκίπερ όμως πραγματοποίησε μία ασύλληπτη εμφάνιση, δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να βρουν δίχτυα στις αρκετές σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν και ο Δικέφαλος τους τιμώρησε, παίρνοντας τη νίκη με το buzzer beater του Ελίασον. Κάπως έτσι, οι «κιτρινόμαυροι», για πρώτη φορά έκαναν αυτό που τους έχουν κάνει πολλές φορές οι αντίπαλοι τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Γιατί από τότε που βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο δεν υπάρχει κάποια νίκη που να πανηγύρισε η ΑΕΚ και να μην την άξιζε βάσει των αριθμών. Αντίθετα, πολλές είναι οι περιπτώσεις που βρέθηκε είτε να χάνει είτε να μη νικά σε ματς, στα οποία είχε την υπεροχή και τις φάσεις με το μέρος της (η ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό πέρυσι, η ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το 0-0 στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό στα playoffs και κάποια άλλα).

Αυτή τη φορά όμως η Ένωση από... θύμα έγινε... θύτης και έφερε την ομάδα του Μεντιλίμπαρ στη θέση που έχει βρεθεί εκείνη πολλές φορές.