Η πάγια... εντολή του Αλμέιδα για το παιχνίδι του Λιούμπιτσιτς, που έφερε και το πρώτο γκολ
i

Ματίας Αλμέιδα και Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς/©intime

Η πάγια... εντολή του Αλμέιδα για το παιχνίδι του Λιούμπιτσιτς, που έφερε και το πρώτο γκολ

Κώστας Τσίλης 10:34 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 29.02.2024

Ο Αλμέιδα έχει κάνει εκτενή συζήτηση με τον Λιούμπιτσιτς για τον τρόπο παιχνιδιού του στην ΑΕΚ και του έχει δώσει την οδηγία να επιδιώκει να πατά την αντίπαλη περιοχή

Τις σκέψεις του για το πως βλέπει το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του στην ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα τις είχε αναλύσει στον Ρόμπερ Λιούμπιτσιτς πριν καν κλείσει οριστικά η μεταγραφή του. Άλλωστε αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που είχε "κλειδώσει" στο μυαλό του 25χρονου μέσου η επιθυμία του να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Αλμέιδα είχε ξεκαθαρίσει στον Λιούμπιτσιτς πως τον θέλει και τον προορίζει για την μεσαία γραμμή και τον άξονα. 

Ήδη από την πρώτη προπόνηση του "Λιούμπι" στα Σπάτα, έγινε μια πολύ μεγάλη κουβέντα με τον Αργεντινό τεχνικό για τον τρόπο παιχνιδιού. Ενώ αυτή η κουβέντα, επαναλήφθηκε. Ο Αλμέιδα έχει αναλύσει στον Λιούμπιτσιτς το αγωνιστικό πλάνο. Και μια από τις πάγιες οδηγίες που έχει δώσει στον 25χρονο μέσο, είναι πως θέλει απ' αυτόν να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Ξέρει ο Αλμέιδα πως ο Λιούμπιτσιτς έχει εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα, αλλά και πολύ γρήγορη σκέψη στην εκτέλεση, ακόμα και φάτσα με το αντίπαλο τέρμα. Αυτά είναι στοιχεία που θέλει να εκμεταλλευτεί. 

Ήδη από το ντεμπούτο που έκανε ο Λιούμπιτσιτς ως αλλαγή στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, υπήρξαν τουλάχιστον τρεις φάσεις που με κίνηση χωρίς την μπάλα βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά στις σέντρες που πήγαιναν προς αυτόν, πρόλαβε να μπει και να κόψει αντίπαλος αμυντικός. Στο παιχνίδι της Κυριακής με την Κηφισιά, ο Λιούμπιτσιτς πάλι βρέθηκε πολλές φορές μέσα στην μεγάλη περιοχή. Μια εξ αυτών παρότι ήταν στα δυο μέτρα από το τέρμα αλλά με παίκτη μπροστά του, πέρασε πανέξυπνη πάσα στον Πινέδα που ήταν εντελώς μόνος του, αλλά ήταν και ελάχιστα εκτεθειμένος. Όμως την δεύτερη φορά, βρήκε δίχτυα και μάλιστα με δυνατή κεφαλιά που έπιασε με άλμα εν στάση. 

Γενικώς ο Λιούμπιτσιτς έχει δείξει σ' αυτά τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά, πως παρότι παίζει ως δεύτερος χαφ, κάνει συχνά κίνηση χωρίς μπάλα για να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή. Είναι κάτι που το κάνει πολύ καλά, αλλά είναι και οδηγία που έχει πάρει από τον Αλμέιδα. Ακριβώς επειδή ξέρει ο Αργεντινός προπονητής, πως είναι κάτι που το έχει ο Λιούμπιτσιτς και πρέπει η ομάδα να το αξιοποιήσει στο παιχνίδι της.