Ελίασον: Ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ (vids)

Νίκλας Ελίασον

i

©Intime

Ελίασον: Ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ (vids)

Κώστας Τόπας 09:46 - 20.02.2024

Ο Νίκλας Ελίασον είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια, συνεισφέροντας είτε με γκολ είτε με ασίστ προκειμένου η ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Ο Νίκλας Ελίασον συνεχίζει την ανοδική πορεία που διανύει τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τελευταία παράσταση του 28χρονου Σουηδού εξτρέμ αυτή κόντρα στην Κηφισιά, καθώς πρωταγωνίστησε στο πρώτο γκολ της Ένωσης. Συγκεκριμένα, έπειτα από έξοχη ενέργεια από τη δεξιά πλευρά και με υπέροχη μπαλιά επίσης που «έσβησε» την μπάλα ακριβώς στο σημείο που ο Λιβάι Γκαρσία είχε οριζοντιωθεί για να εκτελέσει τον Αναγνωστόπουλο με κεφαλιά «ψαράκι» για το 1-0 των «κιτρινόμαυρων».

Αυτή ήταν η έκτη του ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα και η ένατη σε όλες τις διοργανώσεις, αποδεικνύοντας πως ο Νίκλας Ελίασον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΕΚ στον επιθετικό τομέα. Ενας παίκτης που χρειάστηκε να περάσει «Γολγοθά», ειδικά την περυσινή σεζόν, όπου υπέστη κάταγμα περόνης. Ο Σουηδός είχε δεχθεί ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Ζουκάνοβιτς στον αγώνα με τον Αστέρα κι αποχώρησε από το γήπεδο σφαδάζοντας από τους πόνους. Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ο Ελίασον έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, η απουσία του από τα γήπεδα δεν φάνηκε να επηρεάσει την αγωνιστική του εξέλιξη. 

Συνολικά, την περυσινή σεζόν ακόμα και σε 30 αναμετρήσεις που κατάφερε να αγωνιστεί πρόλαβε να μοιράσει εννέα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος, τα νούμερα του είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη τον συγκεκριμένο αριθμό σε ασίστ και οδεύει για προσωπικό ρεκόρ, αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις με τον Δικέφαλο στο στήθος. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι στα τρία τελευταία ματς της ΑΕΚ, η ομάδα του έχει πάρει γκολ από τα πόδια του Σουηδού. 

Αρχικά, κόντρα στον Αστέρα ο Νίκλας Ελίασον ήταν αυτός ο οποίος «σέρβιρε» το γκολ στον συμπαίκτη του, Εζέκιελ Πόνσε, για να ανεβάσει ο Αργεντινός τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Επειτα, ακολούθησε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μετά από μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, μισό γκολ από τον Πινέδα για τον Λιβάι Γκαρσία, που έσπασε σωστά την μπάλα στον Ελίασον κι αυτός από κοντά νίκησε τον Κοτάρσκι γράφοντας το 0-1 στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτό ήταν και το τέταρτο γκολ για τον 28χρονο εξτρέμ της Ένωσης. Το κερασάκι στην τούρτα για τον Σουηδό ήρθε την περασμένη αγωνιστική με την Κηφισιά, με την ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία. 

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Νίκλας Ελίασον είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν από μερικές εβδομάδες μάλιστα, ο Σουηδός παρέλαβε τα βραβεία Stoiximan Player of the Month Οκτωβρίου και Stoiximan Best Goal 14ης αγωνιστικής για το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Παναιτωλικό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το βραβείο και ευχαριστώ όσους με ψήφισαν. Ευχαριστώ την ομάδα γιατί δουλεύουμε σκληρά. Θα είναι σκληρή η μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά έχουμε μια καλή ομάδα και νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει καλές πιθανότητες για τον τίτλο», ήταν τα λόγια του Ελίασον ο οποίος θέλησε να τονίσει τις πιθανότητες που έχει η ομάδα για το back-2-back. 

Πέρα από το κομμάτι της δημιουργίας, ο Νίκλας Ελίασον έχει προσθέσει και κάτι που είναι μείζονoς σημασίας για την ΑΕΚ. Το γκολ. Κάτι που έμοιαζε δύσκολο για τον ίδιο, μιας και αυτό για το οποίο διακρίνεται ο Σουηδός εξτρέμ είναι για το «μαγικό» αριστερό αλλά ακόμα και το «αδύναμο» δεξί του στις σέντρες του.