Με κόσμο και Λιβάι MVP η ΑΕΚ «καθάρισε» την Κηφισιά, πάτησε κορυφή και περιμένει!
i

© Intime

Με κόσμο και Λιβάι MVP η ΑΕΚ «καθάρισε» την Κηφισιά, πάτησε κορυφή και περιμένει!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος Κώστας Τσίλης 20:56 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 18.02.2024

Η ΑΕΚ με τον κόσμο στο πλευρό της έπειτα από δύο μήνες και τον Λιβάι Γκαρσία σε (μία ακόμη) φοβερή μέρα πήρε τη νίκη με 3-0 επί της Κηφισιάς, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό, ανέβηκε στην κορυφή της Super League και περιμένει τι θα γίνει στο ντέρμπι της Τούμπας. Παρθενικό γκολ από τον Λιούμπισιτς.

Η ΑΕΚ αυτή την φορά στο ματς με την Κηφισιά, είχε ξεμείνει από στόπερ και ο Ματίας Αλμέιδα χρειάστηκε να επιστρατεύσει τον Χατζισαφί για το κέντρο της άμυνας. Όσο όμως ο Λιβάι Γκαρσία συνεχίζει να σκοράρει και να είναι ασταμάτητος, όσο ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον θα στήνουν πάρτι στα δυο άκρα και ο Γιόνσον θα κόβει τα… πάντα, η Ένωση δεν θα έχει πρόβλημα να παίρνει εύκολα «τρίποντα». Και ειδικά μέσα στο γήπεδο της και με γεμάτες πλέον εξέδρες, να δίνουν ενέργεια μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Άλλωστε σχεδόν στο τελευταίο λεπτό, ήρθε και το γκολ του Λιούμπιτσιτς, με το οποίο έκλεισε το σκορ η Ένωση. Το πρώτο του 25χρονου μέσου με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Προφανώς η δουλειά για την ΑΕΚ έγινε πολύ πιο εύκολη, πολύ νωρίς, όταν η Κηφισιά έμεινε με δέκα παίκτες. Και ας μην μπόρεσε ο Γκαρσία να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Αναγνωστόπουλο. Ο Δικέφαλος ήταν έτσι κι αλλιώς σε μεγάλα κέφια και οι επιθέσεις στην άμυνα των φιλοξενούμενων γινόντουσαν κατά κύματα. Η Ένωση άλλωστε έκλεισε το πρώτο ημίχρονο σχεδόν με 20 τελικές. Και σχεδόν οι μισές ήταν από τον Γκαρσία, που πέτυχε και τα δυο γκολ που έβαλαν την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ και ουσιαστικά τελείωσαν το ματς.

Η Κηφισιά δεδομένα το μόνο που είχε στο μυαλό της, ήταν πως θα αποφύγει μια κατάσταση στην οποία το σκορ θα ξέφευγε. Διότι η ΑΕΚ δεν έδειχνε διατεθειμένη στο δεύτερο ημίχρονο να βγάλει το πόδι της από το γκάζι. Με τον Πήλιο ειδικά να δίνει συνεχώς τρομερή ενέργεια στην επιθετικότητα της Ένωσης. Αλλά ακόμα και όταν έκανε ο Αλμέιδα μαζεμένες τις αλλαγές, η Ένωση εξακολουθούσε να πιέζει για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερο γκολ. Και η κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς στα δίχτυα στο φινάλε, ήταν το κερασάκι στην τούρτα, μετά από την σέντρα του Άμραμπατ που από την ώρα που μπήκε, ήταν ασταμάτητος όταν έβγαινε στο δεξί άκρο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον (70’ Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (70’ Αραούχο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (71’ Πισάρο), Ελίασον, Γκαρσία (70’ Άμραμπατ).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Σπίνος, Μιλίσεβιτς, Τσάπαν (73’ Μποτία), Κανατζίγια, Οζέγκοβιτς (73’ Τετέι), Σολόα (57’ Κλωναρίδης), Μενέντες (9’ Βαφέας), Μπιφουμά (57’ Πρίτσας), Σάντος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Από την στιγμή που η Κηφισιά έμεινε τόσο νωρίς με δέκα παίκτες και με τέτοιο καλό φεγγάρι που ήταν η ΑΕΚ, το πότε θα έμπαινε το πρώτο γκολ ήταν αυτό που θα έκρινε το ματς. Το πέτυχε νωρίς ο Γκαρσία και όλα πήραν τον δρόμο τους.

MVP

Εξαιρετικό ματς έχει κάνει ο Ελίασον, το ίδιο ο Γκατσίνοβιτς, το ίδιο και ο Γιόνσον, αλλά ακόμα και ο Πήλιος. Όμως ο Λιβάι Γκαρσία έχει βάλει δυο γκολ, έχει κερδίσει ένα πέναλτι και γενικώς ήταν πραγματικά ασταμάτητος.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Φυσικά με το κλασικό του πλέον σχηματισμό, που μοιάζει περισσότερο με 4-4-2, παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα και σ’ αυτό το ματς την ΑΕΚ. Με Γκαρσία και τον Τσούμπερ ως ένα επιθετικό δίδυμο και τον Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον στα δυο άκρα της επίθεσης, αλλά και τον Πινέδα δίπλα στον Γιόνσον στον άξονα ως δίδυμο χαφ. Από την άλλη μεριά ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε ένα 4-2-3-1, με τον Σολόα και Σανάτζια στα χαφ και Μπιφούμα, Μενέντες και Σάντος πίσω από τον φορ Οζέγκοβιτς

🔴«Έπνιξε» τον Παναθηναϊκό και πήρε τριτο σερί Κύπελλο ο Ολυμπιακός - Ζωντανά το ντέρμπι της Τούμπας