Η περυσινή διαχείριση του Αλμέιδα, δίνει το στίγμα για το σχήμα της ΑΕΚ στο σημερινό ματς

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Η περυσινή διαχείριση του Αλμέιδα, δίνει το στίγμα για το σχήμα της ΑΕΚ στο σημερινό ματς

Κώστας Τσίλης 08:18 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:19 - 10.01.2024

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αλμέιδα διαχειρίστηκε τα περυσινά ματς κυπέλλου, αλλά και το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, θα παίξουν ρόλο στις επιλογές της ενδεκάδας της ΑΕΚ για το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη.

Η ΑΕΚ πέρυσι δεν είχε συναντήσει τόσο νωρίς στην διαδρομή της στο κύπελλο μια ομάδα από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Ωστόσο στον δρόμο προς την κατάκτηση του κυπέλλου, χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά. Σε διπλά ματς. Στο πρώτο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ματίας Αλμέιδα είχε επιλέξει μια ενδεκάδα με εννέα αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που χρησιμοποιούσε στο πρωτάθλημα. Είχε κρατήσει μόνο τον Γκαρσία στην κορυφή και τον Χατζισαφί ως αριστερό μπακ

Βεβαίως τώρα οι συνθήκες δεν είναι ακριβώς ίδιες. Όμως παραμένει ίδια η φιλοσοφία του Αλμέιδα, ως προς το άνοιγμα του ρόστερ και το μοίρασμα του χρόνου σ' όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Αργεντινός τεχνικός εξακολουθεί να πιστεύει πως όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν οποιαδήποτε στιγμή, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Και αυτό πιθανότατα είναι και το πιο ισχυρό... στίγμα, για το σχήμα και την ενδεκάδα που πρόκειται να επιλέξει ο Αλμέιδα και για το σημερινό παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν είναι φυσικά καθόλου βέβαιο πως ο Αργεντινός τεχνικός θα κάνει εννέα αλλαγές στην ενδεκάδα, όπως είχε συμβεί πέρυσι απέναντι στον Ολυμπιακό. Σίγουρα όμως, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις επιλογές και στις τρεις γραμμές του γηπέδου, σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε και νίκησε την περασμένη Κυριακή τον Ολυμπιακό. Άλλωστε υπάρχει και η σημαντική παράμετρος, πως ακολουθεί ντέρμπι και την προσεχή Κυριακή, απέναντι στον Παναθηναϊκό

Είναι αλήθεια πως και ο Πήλιος και ο Μήτογλου, διεκδικούν θέση στην τετράδα της άμυνας για το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη. Το ίδιο και ο Γιόνσον με τον Γαλανόπουλο στην μεσαία γραμμή. Όσο για τετράδα στην γραμμή κρούσης, ο μόνος σίγουρος είναι ο Ελίασον στα δεξιά. Από εκεί και πέρα και ο Πόνσε και ο Πισάρο "φλερτάρουν" με την βασική ενδεκάδα. Ενώ σίγουρα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποια επιλογή έκπληξη.