Και τώρα το... ιδιαίτερο ματς με Ατρόμητο
i

© Intime

Και τώρα το... ιδιαίτερο ματς με Ατρόμητο

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 11:00 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 28.09.2023

Η ΑΕΚ καλείται να αφήσει πίσω της, τους θριάμβους και να κάνει αυτό που πρέπει κόντρα στον Ατρόμητο σε ένα ματς που θέλει προσοχή.

Δεν θα μπορούσε να τελειώσει πιο ιδανικά αυτή η εβδομάδα... κόλαση για την ΑΕΚ. Πήγε στη Λεωφόρο με πολλές και σημαντικές απουσίες, αλλά και μπόλικη κούραση από τον θρίαμβο στο Μπράιτον και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη επί του Παναθηναϊκού για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League χάρη στις «κανονιές» των Στίβεν Τσούμπερ και Ορμπελίν Πινέδα.

Η Ένωση όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει αήττητη στα τρία απανωτά ματς με Ολυμπιακό (εντός), Μπράιτον (εκτός) και Παναθηναϊκό (εκτός), αλλά έφτασε σε δύο μεγάλες νίκες σερί σε Αγγλία και Λεωφόρο. Και όλα αυτά, την ώρα που οι «πονοκέφαλοι» για τον Ματίας Αλμέιδα κάθε άλλο παρά λίγοι ήταν, δεδομένου πως ήταν νοκ-άουτ οι Ντομαγκόι Βίντα και Άρολντ Μουκουντί, δηλαδή οι δύο βασικοί του στόπερ.

Τα δύσκολα όμως δεν τελείωσαν ούτε για τον Ματίας Αλμέιδα, που ναι μεν είδε τους Μουκουντί και Χατζισαφί να είναι ξανά διαθέσιμοι (προπονήθηκαν κανονικά και μπήκαν στην αποστολή για το αυριανό ματς), αλλά έχει τον Βίντα στα πιτς, ούτε και για την ΑΕΚ, που έχει μπροστά της την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, η οποία κάθε άλλο παρά απλή είναι...

Η περιβόητη υπόθεση με τα δοκάρια και η «κιτρινόμαυρη» προϊστορία με ένα «αλλά»

Η ΑΕΚ λοιπόν υποδέχεται τον Ατρόμητο στην «OPAP Arena» για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League και θέλει να πατήσει πάνω στο ψυχολογικό boost που έχει πάρει από τις μεγάλες νίκες από τις οποίες προέρχεται, ώστε να πάρει ένα ακόμη «τρίποντο». Μάλιστα, όχι όποιο κι όποιο «τρίποντο». Το πρώτο για φέτος στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού η Ένωση μέχρι στιγμής μετρά μία ήττα και τρεις ισοπαλίες στο νέο της σπίτι.

Το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες όμως δεν είναι απλό. Είναι κάπως ιδιαίτερο. Αφενός για τον χαμό που προκλήθηκε πέρυσι με τη γνωστή υπόθεση με τα δοκάρια, όταν το παιχνίδι της Ένωσης με την ομάδα των δυτικών προαστίων είχε αναβληθεί λόγω χαμηλότερου ύψους των δοκαριών και η τύχη του αγώνα κρίθηκε στα δικαστήρια, όπου αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η αναμέτρηση (και όντως έγινε με τον Δικέφαλο να παίρνει τη νίκη).

Αφετέρου για το γεγονός πως ο Ατρόμητος πάντα έβρισκε τρόπο να βάζει δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους». Παρόλο που η προϊστορία με την Ένωση γηπεδούχο είναι 15 νίκες για την ΑΕΚ, 2 νίκες για τους Περιστεριώτες και 4 ισοπαλίες και ο Δικέφαλος έχει κάνει το 5/5 στις τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων, η ομάδα των δυτικών προαστίων δεν πρέπει να λογίζεται ως εύκολος αντίπαλος. 

Παραδοσιακά, ο Ατρόμητος βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ. Περισσότερο στο Περιστέρι και λιγότερο με γηπεδούχο την Ένωση, όμως βρίσκει τον τρόπο και βάζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περσινό ματς στην «OPAP Arena», όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε τη νίκη χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο 90+4'. Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν, ο «πληγωμένος» Ατρόμητος που αρχίζει σιγά σιγά και ανεβαίνει να ζορίσει τους «κιτρινόμαυρους»...