Η ΑΕΚ ξέρει τι εστί «διαβολοβδομάδα» με τρία ντέρμπι και ο Αλμέιδα... χαμογελά!
i

© Intime

Η ΑΕΚ ξέρει τι εστί «διαβολοβδομάδα» με τρία ντέρμπι και ο Αλμέιδα... χαμογελά!

Η συνθήκη των τριών ντέρμπι μέσα σε μία εβδομάδα είναι γνώριμη για την ΑΕΚ από την περσινή σεζόν και ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάθε λόγο να χαμογελά, αφού η τύχη του έκλεισε το μάτι την κατάλληλη στιγμή.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» το βράδυ της Κυριακής (31/03, 20:30) στο δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super Leauge, αφού νωρίτερα είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (31/03, 18:00).

Είναι ξεκάθαρο πως για την Ένωση υπάρχει ένα και μόνο αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες και αυτό δεν είναι άλλο από τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή και να αυξήσει τη διαφορά της από τον τέταρτο Ολυμπιακό στους οκτώ βαθμούς, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της και από τον ηττημένο του ζευγαριού Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ ή και από τους δύο σε περίπτωση ισοπαλίας.

Βέβαια, το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι μόνο η αρχή μίας πολύ δύσκολης εβδομάδας για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς την Τετάρτη έχουν και το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (03/04, 21:00), ενώ την Κυριακή έχουν την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (07/04, 20:30).

Εν ολίγοις, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει να δώσει τρία ντέρμπι με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Όμως αυτό δεν τρομάζει τον «Πελάδο» και τους παίκτες του...

Το έχει ξανακάνει και ξέρει!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τους τρεις ανταγωνιστές της μέσα σε μία εβδομάδα. Το έκανε και πέρυσι, πάλι στη διαδικασία των playoffs, απλά η σειρά ήταν λίγο διαφορετική. Συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου είχε παίξει με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 26 του ίδιου μήνα είχε κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» και έπειτα τέσσερις μέρες είχε «κονταροχτυπηθεί» με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Και μάλιστα, η Ένωση τα είχε πάει περίφημα και για λίγο δεν πήρε άριστα στο εν λόγω... τεστ, καθώς επικράτησε 3-1 των Πειραιωτών στο Φάληρο, πήρε μία εμφατική νίκη επί του Δικεφάλου του βορρά με 4-0 και στη Λεωφόρο ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με τους «πράσινους» σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ καλύτερη και είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες για να φύγει με το διπλό και να κάνει το 3/3.

Επιτέλους και λίγη τύχη για τον Αλμέιδα

Αν κάτι είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή με το πρόγραμμα... φωτιά που έχει μπροστά της είναι να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες «ετοιμοπόλεμους». Κάτι το οποίο φέτος οι «κιτρινόμαυροι» δεν το έχουν ζήσει, καθώς πάντα βρίσκονται -άλλες φορές λίγα, άλλες πολλά- ονόματα στο απουσιολόγιο του Ματίας Αλμέιδα.

Να περάσει ο πέμπτος για τον Αλμέιδα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

12:21 - 30.03.2024

Να περάσει ο πέμπτος για τον Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα θα έχει μπροστά του Κυριακή βράδυ στην Φιλαδέλφεια τον πέμπτο διαφορετικό προπονητή του Ολυμπιακό και έχοντας βρει την... άκρη με τους προηγούμενους τέσσερις, αυτό που θα μετρήσει (και) τώρα είναι τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει η ΑΕΚ. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Κι όμως, επιτέλους η τύχη αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του Αργεντινού τεχνικού την κατάλληλη στιγμή και για πρώτη φορά φέτος το απουσιολόγιο του είναι «λευκό» και έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου στη διάθεση του εν όψει της «διαβολοβδαμάδας», τα αποτελέσματα της οποίας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.