ΑΕΚ: Κυρίαρχη στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπέταξε «αιώνιους», ΠΑΟΚ και Άρη χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ (vids)
i

ΑΕΚ, πανηγυρισμοί/©intime

ΑΕΚ: Κυρίαρχη στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπέταξε «αιώνιους», ΠΑΟΚ και Άρη χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ (vids)

Κώστας Τσίλης 18:35 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:40 - 10.02.2023

Η ΑΕΚ πλέον έχει αντιμετωπίσει και Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι επιδόσεις της είναι εντυπωσιακές

Η ΑΕΚ περίμενε σχεδόν 20 χρόνια για να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υπήρχαν πολλοί που όσο το νέο γήπεδο κατασκευαζόταν, επέμεναν πως θα δώσει στην ομάδα τέτοια δυναμική, που «οι αντίπαλοι θα χάνουν από τη... Δεκελείας». Προφανώς και μοιάζει υπερβολικό. Ωστόσο, ως προς τις επιδόσεις της ΑΕΚ, δείχνουν πως ακουμπάει στην πραγματικότητα. 

Με τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, η ΑΕΚ πλέον έχει υποδεχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια όλους τους μεγάλους αντιπάλους. Έχει αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. 

Τους έχει κερδίσει και τους τέσσερις. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν έχει δεχθεί γκολ από κανέναν. Κέρδισε με 3-0 τον Ολυμπιακό και τον Άρη, με 2-0 τον ΠΑΟΚ και με 1-0 τον Παναθηναϊκό.  

Στο μεγαλύτερο ρίσκο του, ο Αλμέιδα πήρε την μεγαλύτερη νίκη του
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:31 - 10.02.2023

Στο μεγαλύτερο ρίσκο του, ο Αλμέιδα πήρε την μεγαλύτερη νίκη του

Η ΑΕΚ κέρδισε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά από 5 χρόνια γιατί έχει πλέον έδρα, έχει αποδεδειγμένα καλή ομάδα, αλλά έχει και έναν Αλμέιδα που ξέρει να κρατά ισορροπίες και δικαιοσύνη, με κάθε ρίσκο. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Η ΑΕΚ έχει αυτές τις επιδόσεις φέτος στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες σεζόν, που έψαχνε νίκες στο ΟΑΚΑ σε μεγάλα ματς, με το... τουφέκι. Δυο επί του Παναθηναϊκού και τρεις επί του Άρη σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Play Offs και... τέλος. Τώρα έχει κάνει τέσσερις μέσα στη σεζόν. 

Φυσικά και η ΑΕΚ έφτασε τις 12 συνεχόμενες νίκες μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ενώ σε κανένα εξ αυτών, δεν βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Σ' όλα έβαλε γκολ πρώτη. Άλλωστε εντός έδρας, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ σ' αυτά τα 12 ματς.