Για το βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ κόντρα στη Μαρσέιγ

AEK

i

AEK/ ©Intime

Για το βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ κόντρα στη Μαρσέιγ

Ιάσονας Τσίλης 08:41 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 09.11.2023

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μαρσέιγ στην «OPAP Arena» για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ψάχνει τη νίκη που θα την φέρει πολύ κοντά - τουλάχιστον - στην τρίτη θέση του γκρουπ, με βλέψεις και για τις πρώτες τις δύο.

Την παρθενική της νίκη στην Ευρώπη στο νέο της γήπεδο ψάχνει η ΑΕΚ, που υποδέχεται τη Μαρσέιγ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θέλει να βάλει θεμέλια πρόκρισης.

Το κλίμα αναμένεται γιορτινό και φιλικό, δεδομένης της εξαιρετικής σχέσης των οπαδών των δύο ομάδων, ωστόσο εντός αγωνιστικού χώρου, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να κρίνει πολλά για τη συνέχεια της ΑΕΚ στην Ευρώπη.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η «Ένωση» ηττήθηκε με 3-1 στο «Βελοντρόμ» και έμεινε στους τέσσερις βαθμούς, μαζί με τη Μπράιτον, ενώ η Μαρσέιγ ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου με πέντε. Ο Άγιαξ είναι ουραγός του ομίλου με μόλις δύο βαθμούς.

Μια ενδεχόμενη νίκη της ΑΕΚ λοιπόν, σε συνδυασμό με ισοπαλία ή ήττα του Άγιαξ, θα της εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή συνέχεια, μίνιμουμ ως τρίτη στον όμιλο.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, ο Ματίας Αλμέιδα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι μοναδικοί απόντες είναι ο τιμωρημένος Στάνκοβιτς, που είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στη Γαλλία, ενώ ο Λάζαρος Ρότα είναι εξαιρετικά αμφίβολος. 

Στο Γαλλικό στρατόπεδο, ο Τζενάρο Γκατούζο έχει να αντιμετωπίσει τη σημαντική απουσία του Ομπαμεγιάνγκ, ενώ εκτός θα είναι και οι Ρονζιέ και Ουναχί.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Ελίασον, Πινέδα, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς

Μαρσέιγ: Λόπεθ, Κλος, Μπεμπά, Γκιζό, Λόντι, Κοντογκμπιά, Χαρίτ, Βερετού, Σαρ, Ολιβέιρα, Εντιαγέ