Με τον Λιούμπισιτς η ΑΕΚ ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ κι έσπασε όλα τα ρεκόρ μεταγραφών στην ιστορία της

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς

i

©Photo by Marko Lukunic/Pixsell/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Με τον Λιούμπισιτς η ΑΕΚ ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ κι έσπασε όλα τα ρεκόρ μεταγραφών στην ιστορία της

Κώστας Τόπας 11:03 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 29.02.2024

Με την μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, η ΑΕΚ φέτος δαπάνησε περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ της.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωσε πως αργά το βράδυ της Τρίτης (30/01) επιτεύχθηκε η συμφωνία, έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, για την μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Ο 24χρονος χαφ αναμένεται εντός της ημέρας (31/01) στην Αθήνα για τις υπογραφές. Αυτή θα είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή της Ένωσης τη φετινή σεζόν, μετά από εκείνη του Ορμπελίν Πινέδα, για 6,5 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. 

Την τριπλέτα με τις πιο μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν ολοκληρώνει ο Εζέκιελ Πόνσε ο οποίος αποκτήθηκε από την Έλτσε για 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη φέτος, μιας και δαπάνησαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ τους. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η Ένωση ξοδέψει ένα τέτοιο ποσό για μεταγραφές. 

Από τα περυσινά 6 εκατ. ευρώ στα 15+ φέτος

Την περασμένη σεζόν, τα έξοδα για μεταγραφικά αποκτήματα δεν ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια ευρώ, με την μεταγραφή του Νίκλας Ελίασον από τη Νιμ, στα δύο εκατομμύρια ευρώ, να αποτελεί την πιο μεγάλη, οικονομικά, για την ΑΕΚ. Μετά τον Σουηδό, στη σχετική λίστα βρίσκεται η απόκτηση του Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος ήδη αγωνιζόταν ως δανεικός με τον Δικέφαλο στο στήθος, έναντι 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την Χοφενχάιμ για ένα ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

Γυρνώντας τον χρόνο ακόμα πιο πίσω και συγκεκριμένα, τη σεζόν 2021/22, η ΑΕΚ είχε δαπανήσει τότε το ποσό των 4,71 εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφική ενίσχυση. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, η πιο δαπανηρή μεταγραφή ήταν του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος κόστισε στους «κιτρινόμαυρους» 1,46 εκατομμύρια ευρώ. Στη δεύτερη θέση των πιο μεγάλων μεταγραφών της Ένωσης, ήταν ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς με 1,15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την τριάδα συμπλήρωνε ο Κλεμάν Μισελέν, ο οποίος εντάχθηκε στην ΑΕΚ για ένα εκατομμύριο ευρώ από τη Λανς.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά που η νταμπλούχος Ελλάδας βάζει τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ενίσχυση του ρόστερ της. Καμία φορά στο παρελθόν δεν ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση παικτών. Το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της, όσον αφορά τις μεταγραφές.