Μετά τον Χατζισαφί, η σειρά του Άμραμπατ και του Τζαβέλλα
i

Γιώργος Τζαβέλλας, Νόρντιν Άμραμπατ/©intime

Μετά τον Χατζισαφί, η σειρά του Άμραμπατ και του Τζαβέλλα

Κώστας Τσίλης 11:14 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 06.03.2024

Η ΑΕΚ έκλεισε την εκκρεμότητα του Χατζισαφί με νέο συμβόλαιο και πλέον απομένει η διαχείριση των περιπτώσεων του Άμραμπατ και του Τζαβέλλας και το Sportal.gr αναλύει όλα τα δεδομένα

Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα δεν υπήρχε απολύτως τίποτε άλλο, από το ματς της Κυριακής με τον Βόλο. Και το αυτό όχι απλώς επιθυμεί ο Αργεντινός τεχνικός και για τους ποδοσφαιριστές του, αλλά το απαιτεί. Ενώ από την Κυριακή και μετά, το ίδιο θα ισχύει με τον τελικό του κυπέλλου. Ωστόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ που τρέχουν την υλοποίηση του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, υποχρεωτικά ασχολούνται παράλληλα και με ζητήματα διαδικαστικά. Όπως τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι. 

Χθες έκλεισε η εκκρεμότητα με τον Εχσάν Χατζισαφί, που ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ. Ήταν άλλωστε μια εισήγηση και μάλιστα επιτακτική που είχε κάνει εδώ και αρκετό καιρό ο Αλμέιδα. Πλέον ως προς τα συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνη έχουν απομείνει επί της ουσίας για την ΑΕΚ δυο εκκρεμότητες. Του Νορντίν Άμραμπατ και του Γιώργου Τζαβέλλα. Διότι η υπόθεση του δανεισμού του Πινέδα είναι εντελώς ξεχωριστή και ο Φράνσον που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι τυπικά, πρακτικά έχει ήδη αποχαιρετίσει. 

Ο Χατζισαφί προτίμησε την επιβράβευση από την ΑΕΚ με νέο συμβόλαιο και όχι την πρόταση από το Κατάρ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:12 - 10.05.2023

Ο Χατζισαφί προτίμησε την επιβράβευση από την ΑΕΚ με νέο συμβόλαιο και όχι την πρόταση από το Κατάρ

Η επιβράβευση του Χατζισαφί για την εντυπωσιακή σεζόν του με την ΑΕΚ, ήταν το νέο συμβόλαιο με διάρκεια 1+1 χρόνο, παρά την πρόταση μαμούθ που έφτασε τελευταία στιγμή από το Κατάρ

Η αλήθεια είναι πως στις δυο περιπτώσεις με Άμραμπατ και Τζαβέλλα, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο ήταν με τον Χατζισαφί ως προς τις προθέσεις της ΑΕΚ. Όμως πραγματικά τα πάντα είναι ανοιχτά. Και δεν πρόκειται να αποτελέσει απολύτως καμία έκπληξη, αν αμφότεροι ανανεώσουν με την ΑΕΚ. Κάτι που φαινόταν απίθανο στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. 

Ο Άμραμπατ έχει κάνει μια πολύ γεμάτη σεζόν. Συμμετοχή σε 12 γκολ με οκτώ που σκόραρε και τέσσερα που έδωσε ως ασίστ. Με σημαντική προσφορά, ειδικά σε κάποια ματς που η μπάλα "έκαιγε". Ο Αλμέιδα εκτιμά πολύ την προσωπικότητα του Μαροκινού. Είναι ένα ζήτημα πως "περπατάει" στα 36 του χρόνια αλλά και κάποιες παρορμήσεις του. Ενώ ακόμα δεν είναι πολύ ξεκάθαρο τι σκέφτεται και ο ίδιος. Έτσι όπως έχει έρθει το πράγμα, η υπόθεση θα μπει στο τραπέζι μετά το τέλος της σεζόν. Δύσκολα να γίνει πρόβλεψη. 

Όσον αφορά τον Τζαβέλλα, κλήθηκε να βοηθήσει αγωνιστικά σε κρίσιμα ματς των Play Offs όταν τραυματίστηκε ο Μουκουντί. Και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Ειδικά στο κρίσιμο παιχνίδι της Τούμπας. Όμως και σ' όλη την υπόλοιπη διαδικασία των Play Offs, ο Τζαβέλλας έχει προσφέρει καταλυτική βοήθεια στην ομάδα, από τον τρόπο που λειτουργεί και στα αποδυτήρια και από τον πάγκο κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Ακόμα και στις προπονήσεις. Αυτό είναι κάτι που ο Αλμέιδα έχει εκτιμήσει πολύ. Δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη, εάν τελικά παραμείνει για ακόμα έναν  χρόνο. Αλλά όλα και σ' αυτή την περίπτωση θα ξεκαθαρίσουν μετά και τον τελικό του κυπέλλου.