Η ΑΕΚ επιστρέφει στην μονόχρωμη κίτρινη φανέλα μετά από 12 χρόνια

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην μονόχρωμη κίτρινη φανέλα μετά από 12 χρόνια

Κώστας Τσίλης 16:10 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 17.06.2023

Χωρίς να την παρουσιάσει, η ΑΕΚ ουσιαστικά αποκάλυψε πως θα είναι η νέα φανέλα και η αλήθεια είναι πως προχώρησε σε μια επιλογή που είχε πολλά χρόνια να κάνει

Το τίζερ της ΑΕΚ για τη νέα φανέλα, που ήταν άκρως εντυπωσιακό ως σύλληψη με την παρουσία του Θωμά Μαύρου, δεν ήταν παρουσίαση. Ήταν όμως επί της ουσίας αποκάλυψη, για το σχέδιο που θα έχει η πρώτη εμφάνιση της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Και αυτό που φάνηκε, είναι πως έχει μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα πολλά προηγούμενα χρόνια. 

Όπως φάνηκε από τον τρόπο που ο Μαύρος κρατάει την καινούργια φανέλα, αυτή θα είναι μονόχρωμη κίτρινη. Και είναι η πρώτη φορά στην εποχή Μελισσανίδη, που γίνεται αυτή η επιλογή. Ακόμα και στην σεζόν της Γ' εθνικής, που η φανέλα έμοιαζε με μονόχρωμη, είχε μαύρη ρίγα στο μανίκι. Όμως γενικώς ο Μελισσανίδης είχε μια ξεκάθαρη προτίμηση στην ρίγα. 

Από το καλοκαίρι του 2014, μέχρι και αυτό του 2019, η ΑΕΚ πορεύτηκε με φανέλες που ήταν ριγέ. Από το 2019, μέχρι και το 2021, υπήρχαν δυο διαφορετικά σχέδια, το ένα με τις ρίγες να είναι λοξά και το δεύτερο με τις ρίγες να είναι τρεις και πλατιές. Μέχρι να επιστρέψει και πάλι το 2021 για έναν χρόνο σε καθαρά ριγέ εμφάνιση και να καταλήξει σ' αυτή που φορούσε η ομάδα πέρυσι. 

Τώρα όμως, η επιλογή είναι και πάλι η μονόχρωμη κίτρινη φανέλα. Για πρώτη φορά, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία μονόχρωμη κίτρινη φανέλα της ΑΕΚ, ήταν την σεζόν 2011-12. Και τώρα ξανά αυτή θα είναι η πρώτη. Εκκρεμεί να αποκαλυφθούν οι άλλες δυο, όπως και η επετειακή για τα 100 χρόνια, που όμως θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβρη.