ΑΕΚ: Νίκη πριν από τα Χριστούγεννα, μετά από 14 χρόνια
i

Πανηγυρισμοί ΑΕΚ/©intime

ΑΕΚ: Νίκη πριν από τα Χριστούγεννα, μετά από 14 χρόνια

Κώστας Τσίλης 21:18 - 21.12.2022

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 14 χρόνια κράτησε η "κατάρα" που κρατούσε την ΑΕΚ χωρίς νίκη σε ματς πριν από τα Χριστούγεννα και έσπασε απέναντι στην Λαμία

Πέρυσι, περίπου τέτοια μέρα σαν την σημερινή, η ΑΕΚ έχανε με 2-1 από τον ΟΦΗ μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο και πήγαινε για Χριστούγεννα βουτηγμένη μέσα στην εσωστρέφεια. Πριν από δυο και πριν από τρία χρόνια, ακριβώς την ίδια μέρα, δηλαδή 21 Δεκεμβρίου, η ΑΕΚ κολλούσε στην ισοπαλία με Βόλο και Λαμία. Και πάλι έκανε "μαύρα" Χριστούγεννα. 

Ακόμα και την σεζόν που κατέκτησε στο τέλος της το πρωτάθλημα, το 2018, η ΑΕΚ είχε μείνει σε λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τις γιορτές. Σαν να υπήρχε μια "κατάρα" που δεν άφηνε την ΑΕΚ να κάνει Χριστούγεννα με χαμόγελο. Από το 2008 και ένα ματς με τον Εργοτέλη, είχε να κερδίσει η ΑΕΚ παιχνίδια παραμονές Χριστουγέννων. 

Την κατάρα την έσπασε φέτος η ΑΕΚ του Αλμέιδα, με τα δυο γκολ και την μια ασίστ του Φαν Βέερτ. Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, η ΑΕΚ κέρδισε ξανά σε ματς παραμονές Χριστούγεννων και πάει να κάνει την γιορτή με χαμόγελα.