ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θα «θυσιάσει» ή τον Αραούχο ή τον Γκαρσία στο ματς με την Κηφισιά
i

Σέρχιο Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία/©intime

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θα «θυσιάσει» ή τον Αραούχο ή τον Γκαρσία στο ματς με την Κηφισιά

Κώστας Τσίλης 12:09 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 15.12.2022

Οι πολλές απουσίες στα άκρα της επίθεσης, υποχρεώνουν τον Αλμέιδα να ψάξει για έκτακτες λύσεις στο αποψινό (21:30) ματς Kυπέλλου της ΑΕΚ με την Κηφισιά

Είναι βέβαιο πως την επιστροφή της ΑΕΚ στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, την περίμενε ο Ματίας Αλμέιδα λίγο πιο... ομαλή. Μπορεί το αποψινό (21:30) ματς Kυπέλλου με την Κηφισιά στην Ριζούπολη να μην είναι υψίστης δυσκολίας. Όμως από την άλλη μεριά, οι πολλές απουσίες που μετρά ο Αλμέιδα, καθιστούν δύσκολες τις αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο. Ειδικά στη γραμμή της επίθεσης. 

Το πιο δύσκολο της υπόθεσης για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι πως οι περισσότερες απουσίες, έχουν μαζευτεί στα δυο άκρα της επίθεσης. Σκεφτείτε πως για το αποψινό παιχνίδι ο Αλμέιδα δεν έχει διαθέσιμο ούτε τον Γκατσίνοβιτς, ούτε τον Ελίασον, ούτε τον Άμραμπατ, αλλά ούτε και τον Τσούμπερ. Ούτε καν τον νεαρό Μαχαίρα. Επομένως πρακτικά, η μοναδική επιλογή που έχει απομείνει στον Αργεντινό τεχνικό, είναι η μετακίνηση του Μάνταλου στα άκρα. Όμως και αυτό δεν φτάνει, καθώς θα χρειαστεί να βρεί ακόμα έναν ακραίο. 

Ο Αλμέιδα έλεγε την περασμένη Δευτέρα, πως δεν θα ήθελε να μετακινήσει τον Γκαρσία από την κορυφή της επίθεσης. Και γενικώς πως δεν θέλει να βγάζει τους ποδοσφαιριστές του από έναν ρόλο στο γήπεδο, όταν αποδίδουν καλά. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως για το αποψινό ματς, δεν έχει άλλη επιλογή ο Αργεντινός τεχνικός, από το να «θυσιάσει» έναν από τους Γκαρσία ή Αραούχο. 

Όπου «θυσία», βάλτε την αλλαγή ρόλου και την μετακίνηση στα άκρα. Ο Αλμέιδα είναι αναγκασμένος να δώσει στο αποψινό ματς ρόλο ακραίου επιθετικού είτε στον Αραούχο, είτε στον Γκαρσία. Κάτι που έτσι κι αλλιώς σημαίνει πως θέση βασικού θα πάρει ο Τομ Φαν Βέερτ. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η μετάθεση του Αραούχο, με τον Γκαρσία να μένει κεντρικός επιθετικός μαζί με τον Φαν Βέερτ. Αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να παίξει ο Λιβάι στα άκρα και ο Αργεντινός να κρατήσει τον ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Ολλανδό φορ.