Ο Αλμέιδα είναι πλέον περιζήτητος και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού

Ματίας Αλμέιδα

i

©intime

Ο Αλμέιδα είναι πλέον περιζήτητος και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού

Κώστας Τσίλης 17:46 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 22.06.2023

Η εντυπωσιακή σεζόν και το νταμπλ με την ΑΕΚ έχουν βάλει το όνομα του Αλμέιδα σε πολλά μπλοκάκια συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων και στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη

Μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα μέχρι να έρθει στην ΑΕΚ να μην είχε δουλέψει ποτέ ξανά ως προπονητής στην Ευρώπη. Όμως μ' όλα όσα είχε κάνει στην Αμερική και κυρίως στο Μεξικό, το όνομα που είχε φτιάξει ήταν ήδη πολύ καλό. Μόνο που όλα όσα έκανε και όλα όσα πέτυχε φέτος με την ΑΕΚ, έχουν κάνει τον Αργεντινό τεχνικό πλέον περιζήτητο. Και μάλιστα και στις δυο... πλευρές του Ατλαντικού. 

Εδώ και πολλές μέρες υπήρχε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων στο Μεξικό σύμφωνα με το οποίο η Αμέρικα ήταν διατεθειμένη να στρώσει χρυσάφι στα πόδια του Αλμέιδα, για να τον πείσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Και μάλιστα για να κάνει πιο δελεαστικό το... πακέτο, έβαζε μέσα και την προοπτική του Πινέδα. Φυσικά τίποτε απ' αυτά δεν μπορούσε να προχωρήσει. 

Σήμερα ήρθε δημοσίευμα από την Ιταλία, σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι της Βερόνα έβαλαν στο τραπέζι την περίπτωση του Αλμέιδα για την τεχνική τους ηγεσία. Όπως όμως υποστηρίζει το ιταλικό ρεπορτάζ, η υψηλή ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο που πρόσφατα υπέγραψε ο Αργεντινός τεχνικός με την ΑΕΚ, ήταν αποτρεπτική οποιασδήποτε κουβέντας. Πιθανότατα το ίδιο και η στάση του ίδιου του Αλμέιδα. 

Ματίας Αλμέιδα © Intime

Φυσικά υπάρχει διαχρονικά και η κουβέντα στο Μεξικό για τον Αργεντινό τεχνικό και την εθνική ομάδα της χώρας. Μια κουβέντα που έγινε ακόμα πιο έντονη, τώρα που έμεινε κενός ο πάγκος. Κυρίως από τον κόσμο υπάρχει μεγάλη πίεση προς την ομοσπονδία να κατευθυνθεί στην λύση του Αλμέιδα, καθώς χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο Μεξικό για όσα έχει καταφέρει εκεί με την Τσίβας. 

Βεβαίως μέσα σ' όλα αυτά, ο Αργεντινός τεχνικός παραμένει προσηλωμένος στην δουλειά που έχει να κάνει με την ΑΕΚ. Άλλωστε πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας και μάλιστα ο Αλμέιδα έχει επιστρέψει και στην Αθήνα μαζί με τους συνεργάτες του. Πάντως σίγουρα είναι άκρως κολακευτικό για τον Αργεντινό, το γεγονός πως "παίζει" τόσο πολύ το όνομα του.