Ο Αλμέιδα κρατά πολλά κρυμμένα «χαρτιά» για την αποψινή «παρτίδα» στην Λεωφόρο

Ματίας Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα κρατά πολλά κρυμμένα «χαρτιά» για την αποψινή «παρτίδα» στην Λεωφόρο

Κώστας Τσίλης 12:04 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 25.09.2023

Μπορεί αυτή η ΑΕΚ και αυτός ο Παναθηναϊκός να γνωρίζονται πολύ καλά, ωστόσο η ενδεκάδα που θα βάλει στο γήπεδο απόψε ο Αλμέιδα, είναι ένας μικρός γρίφος για τον Γιοβάνοβιτς.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα συνάντησε την περυσινή σεζόν τέσσερις φορές τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο ένας προπονητής μελέτησε, διάβασε και ανέλυσε πολύ το παιχνίδι του άλλου, κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Τώρα και πάλι ο Αλμέιδα με τον Γιοβάνοβιτς μπαίνουν απόψε ο ένας απέναντι στον άλλον. Και μπορεί ειδικά η ΑΕΚ να μην έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου σε σχέση με πέρυσι. Όμως στην πραγματικότητα, αυτό που είναι γρίφος στο αποψινό ντέρμπι, είναι οι επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα στην ενδεκάδα. Ειδικά από την μεσαία γραμμή και μπροστά. 

Στην πραγματικότητα αυτό που έχει κάνει ο Αργεντινός τεχνικός το τελευταίο διάστημα, είναι να προσπαθήσει να μετατρέψει το πρόβλημα με τα συνεχόμενα ματς φουλ έντασης, σ' ένα πλεονέκτημα για την ΑΕΚ. Και το πλεονέκτημα αυτό, ήταν του... αιφνιδιασμού στον αντίπαλο προπονητή. Δύσκολα θα μπορούσε να είχε προβλέψει ο Μαρτίνεθ την προηγούμενη Κυριακή, εκείνο το κλασικό 4-4-2 του Αλμέιδα με τον Αραούχο δίπλα στον Πόνσε. Ακόμα πιο δύσκολο ήταν για τον Ντε Τσέρμπι, να "διαβάσει" το σχήμα με τον Πινέδα δίπλα στον Γιόνσον, μέσα στην ενδεκάδα τον Γκατσίνοβιτς και τον Αραούχο με τον Γκαρσία ως δίδυμο στην επίθεση. 

Και τώρα ενόψει του αποψινού ντέρμπι, μοιάζει εξαιρετικά ζόρικο για τον Γιοβάνοβιτς, να "μαντέψει" τις επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα τόσο σε σχήμα, όσο και σε πρόσωπα. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει πολλά κρυμμένα χαρτιά για την αποψινή παρτίδα στην Λεωφόρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως καμία επιλογή που μπορεί να κάνει είτε στα χαφ, είτε στην τριάδα πίσω από τον φορ, είτε στην κορυφή της επίθεσης, θα αποτελέσει έκπληξη. Ο Αλμέιδα έχει το πλεονέκτημα πως μπορεί να γίνει απρόβλεπτος, σ' ένα ματς που θεωρητικά ο αντίπαλος τον γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά. 

Ακόμα και το φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Πέμπτης με την Μπράιτον, μόνο στην θεωρία είναι δεδομένο. Τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ίδια ενδεκάδα ή έστω με μια ή δυο αλλαγές. Όπως και τίποτα δεν αποκλείει την επιλογή ενός σαρωτικού ροτέισον, ειδικά από την μέση και μπροστά. Δεν υπάρχει εξάλλου κανείς εξ όσων μέσων, μεσοεπιθετικών και επιθετικών που βρίσκονται στην αποστολή για το αποψινό ντέρμπι, που δεν διεκδικεί θέση στην βασική ενδεκάδα. Κάτι που προφανώς δίνει στον Αλμέιδα το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.