Ο Αλμέιδα στην Αγγλία είχε πάρει το ρίσκο μ' έναν «κόφτη» και ο Πινέδα «κατάπιε» τους χαφ της Μπράιτον
i

Ορμπελίν Πινέδα και Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα στην Αγγλία είχε πάρει το ρίσκο μ' έναν «κόφτη» και ο Πινέδα «κατάπιε» τους χαφ της Μπράιτον

Κώστας Τσίλης 11:30 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 27.02.2024

Διαφορετικό θα είναι το αυριανό ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι στο Amex Stadium μπορεί και να είναι οδηγός για τον Αλμέιδα, ειδικά ως προς τον σχηματισμό.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στον όμιλο της ΑΕΚ στο Europa League, το αυριανό ματς με την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια, μοιάζει σαν ένας ευρωπαϊκός «τελικός». Ίσως μέχρι τον επόμενο την τελευταία αγωνιστική. Άλλωστε η ΑΕΚ με νίκη επί των Άγγλων και ήττα του Άγιαξ στο Βελοντρόμ μπορεί να εξασφαλίσει την συνέχεια στο Conference και να συνεχίσει να κυνηγάει και την δεύτερη θέση για συνέχεια στο Europa με ίδιο αποτέλεσμα με την Μπράιτον στο φινάλε. Ακόμα και αν χάσει, πάλι έχει ζαριά τελευταία αγωνιστική στο Άμστερνταμ.

Βεβαίως ο Αλμέιδα κοιτά μόνο τον πρώτο... τελικό που είναι ο αυριανός με την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σίγουρα ξέρει ο Αργεντινός τεχνικός πως θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση μ' αυτό της πρώτης αγωνιστικής στο Amex Stadium. Άλλωστε ακόμα και σε πρόσωπα, πιθανότατα αύριο δεν θα είναι παρόντες ο Γκαρσία και ο Γιόνσον, που έπαιξαν βασικοί στο ματς της Αγγλίας. Όμως φτιάχνοντας ο Αλμέιδα το αγωνιστικό πλάνο, δεν γίνεται να μην έχει στο μυαλό του το πως κύλησε και κυρίως πως κέρδισε η ΑΕΚ την Μπράιτον την πρώτη φορά. 

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι, πως ο Αργεντινός τεχνικός είχε πάρει το ρίσκο, να παίξει μέσα στο Amex Stadium μόνο μ' έναν κόφτη στην μεσαία γραμμή. Και τον Ορμπελίν Πινέδα δίπλα ως οκτάρι. Αυτό ωστόσο, ήταν και ένα από τα κλειδιά της επικράτησης της ΑΕΚ. Ο Μεξικανός χαφ έκανε μια... χαψιά, ολόκληρη την ταχυδυναμική μεσαία γραμμή της Μπράιτον. Έκανε τρομερό ματς και ανασταλτικά και δημιουργικά και εκεί η ΑΕΚ εγκλώβισε το παιχνίδι των Άγγλων. 

Ο Αραούχο είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά η θέση του φορ για την Μπράιτον είναι ακόμα ανοιχτή
EUROPA LEAGUE

19:35 - 28.11.2023

Ο Αραούχο είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά η θέση του φορ για την Μπράιτον είναι ακόμα ανοιχτή

Κανονικά στην αποστολή της ΑΕΚ και πιθανότατα στην ενδεκάδα για το ματς με τον Μπράιτον θα είναι ο Αραούχο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο Αλμέιδα έχει αποφασίσει για την κορυφή της επίθεσης

Αν θα επιχειρήσει και αύριο το ίδιο ο Αλμέιδα είναι άγνωστο. Είναι όμως και πολύ πιθανό. Έστω και αν ο Πινέδα έπαιξε βασικός και την Κυριακή στα Γιάννενα. Είναι έτσι κι αλλιώς πολύ κομβικά αυτά που κάνει ο Μεξικανός για το παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά αποδείχθηκαν και πολύ σημαντικά απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Φυσικά και πριν την τελευταία προπόνηση το απόγευμα στα Σπάτα, τίποτα δεν είναι "κλειδωμένο" ως προς το αγωνιστικό πλάνο. Ωστόσο είναι απολύτως λογικό, να έχει οδηγό ο Αλμέιδα κάποια στοιχεία που δούλεψαν καλά και αποτελεσματικό στο αντίστοιχο ματς με την Μπράιτον στην Αγγλία