Ο Αλμέιδα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, για να "κλειδώσει" επιλογές για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, για να "κλειδώσει" επιλογές για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Κώστας Τσίλης 12:19 - 28.10.2023

Θα εξαντλήσει ο Αλμέιδα όλα τα χρονικά περιθώρια, μέχρι να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Ενδεχομένως ακόμα και κατά την διάρκεια της πτήσης της επιστροφής από την Μασσαλία στην Αθήνα, να στριφογύριζαν στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα οι σκέψεις για όσα έγιναν στο Βελοντρόμ. Και για τον τρόπο που τελικά η ΑΕΚ έχασε από την Μαρσέιγ. Όμως ο διακόπτης από Ευρώπη σε Ελλάδα και από Μαρσέιγ σε ΠΑΟΚ,  είχε ήδη γυρίσει από το σφύριγμα της λήξης του ματς στη Μασσαλία. Από εκείνη την στιγμή, κυρίαρχο στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού, είναι μόνο το πλάνο που θα φέρει τη νίκη στο ματς της Δευτέρας. Μόνο που για τις οριστικές αποφάσεις σ' αυτό το πλάνο, ο Αλμέιδα θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια. 

Η ΑΕΚ χθες πήγε από το αεροδρόμιο κατευθείαν στα Σπάτα για την προπόνηση, όπως ήδη διαβάσατε στο Sportal.gr. Ο Αλμέιδα πήρε μια εικόνα για την κατάσταση των παικτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού και δεν έπαιξαν στην Μασσαλία, η οποία μάλιστα δεν ήταν και καλή. Δεν γινόταν να πάρει εικόνα για την κατάσταση των παικτών, που έπαιξαν στο ματς με την Μαρσέιγ, καθότι ήταν μόλις η πρώτη προπόνηση αποκατάστασης. Σήμερα ή ακόμα και αύριο θα φανεί πόσοι και πόσο καταπονήθηκαν από τις δυνάμεις που ξόδεψαν στο Βελοντρόμ και σε τι βαθμό αυτό επηρεάζει το ματς με τον ΠΑΟΚ

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Αλμέιδα θα περιμένει ακόμα και την τελευταία άσκηση, της τελευταίας προπόνησης πριν από το παιχνίδι, αύριο στα Σπάτα, προκειμένου να πάρει οριστικές αποφάσεις για ενδεκάδα. Ξέρει ήδη από χθες ο Αργεντινός τεχνικός πως ο Αραούχο, ο Γκαρσία, ο Γκατσίνοβιτς και ο Πισάρο, έχουν σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να προλάβουν να είναι έτοιμοι για την Κυριακή. Άλλωστε κανείς τους χθες δεν προπονήθηκε κανονικά. Παρόλα αυτά θα περιμένει να δει και την σημερινή και την αυριανή προπόνηση. 

Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που ήταν στην αποστολή για την Μασσαλία και έπαιξαν στο Βελοντρόμ. Ο Αλμέιδα θέλει να έχει στο ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αλλά και αυτή με τα όσα το δυνατόν πιο φρέσκα πόδια. Και για να το έχει αυτό, θα χρειαστεί να δει την αγωνιστική εικόνα των ποδοσφαιριστών του, ακόμα και σ' ολόκληρη την αυριανή τελευταία προπόνηση. Και κατόπιν να πάρει τις αποφάσεις του και να "κλειδώσει" τις επιλογές του για το αρχικό σχήμα.