«Η ΑΕΚ είναι μικρότερη σε όλες τις παραμέτρους και εκτοξεύθηκε στα 22.000 διαρκείας»

OPAP Arena και Τέρζιτς

i

© SS Youtube & Intime

«Η ΑΕΚ είναι μικρότερη σε όλες τις παραμέτρους και εκτοξεύθηκε στα 22.000 διαρκείας»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:05 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 01.07.2023

Tην ομάδα του με την ΑΕΚ σύγκρινε ο γενικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα, υποστηρίζοντας πως η Ένωση αποτελεί μικρότερο σύλλογο. Αφορμή στάθηκαν τα πλάνα για κατασκευή του νέου «Μαρακανά».

Νέο γήπεδο στα πρότυπα της «OPAP Arena» έχουν στα πλάνα τους οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι μάλιστα υποστηρίζουν πως η ομάδα τους το αξίζει πολύ περισσότερο από την ΑΕΚ. Ειδικότερα, μιλώντας για τη νέα έδρα της ομάδας του, ο γενικός διευθυντής των Σέρβων, Ζβέζνταν Τέρζιτς, χαρακτήρισε την Ένωση μικρότερό σύλλογο από τον δικό του, ο οποίος ωστόσο έφτιαξε ένα καινούργιο γήπεδο.

«Η ΑΕΚ, ένας σύλλογος μικρότερος σε όλες τις παραμέτρους από τον Ερυθρό Αστέρα...»

«Θα θέλαμε να μεταφέρουμε λίγο το νέο γήπεδο, περίπου 300-400 μέτρα βόρεια, για να είναι πιο κοντά στον αυτοκινητόδρομο λόγω των υποδομών, των κόμβων και της αποφυγής κυκλοφοριακής συμφόρησης. Γίναμε μάρτυρες ότι όλοι οι σύλλογοι που έχουν κατασκευάσει γήπεδα έχουν αυξήσει τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας κατά τρεις ή τέσσερις φορές, και επομένως την πηγή εσόδων τους», ανέφερε το στέλεχος του Ερυθρού Αστέρα σε πρώτο χρόνο και συνέχισε λέγοντας:

«Παράδειγμα η ΑΕΚ από την Αθήνα, ένας σύλλογος μικρότερος σε όλες τις παραμέτρους από τον Ερυθρό Αστέρα, έκανε άλμα από τις 6.000 στις 22.000 διαρκείας. Έχουν ετήσιο εισόδημα 16 εκατ. ευρώ, μόνο από εισιτήρια. Σχεδιάζουμε, κάνουμε έργα, κλείνουμε το χάσμα».

Με εγγυητή τον Αλμέιδα, η ΑΕΚ κάνει σωστά, όσα έκανε λάθος το '18
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

20:25 - 01.07.2023

Με εγγυητή τον Αλμέιδα, η ΑΕΚ κάνει σωστά, όσα έκανε λάθος το '18

Οι κινήσεις της ΑΕΚ να κρατήσει με μεταγραφή ρεκόρ τον κορυφαίο παίκτη της, να διατηρήσει ανέγγιχτο τον κορμό του νταμπλ, φανερώνουν πως (και χάρη στον Αλμέιδα) αυτό το καλοκαίρι και δεν έχει καμία σχέση με το '18. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Μαρακανά» πιθανότατα θα κατεδαφιστεί την 1η Σεπτεμβρίου, με την ομάδα να ετοιμάζεται να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την κατασκευή της νέας της έδρας. Tα πρώτα σχέδια έχουν ήδη κυκλοφορήσει και το νέο στάδιο μοιάζει αρκετά με το παλιό. Εντούτοις σε αυτό έχουν προστεθεί λεπτομέρειες που το κάνουν πολύ πιο σύγχρονο, όπως για παράδειγμα η στέγη ή οι εγκαταστάσεις VIP.