ΑΕΚ: «Ο Ολυμπιακός χάλασε τη συμφωνία για κοινή επιστολή προς την UEFA για elite διαιτητές»
i

Γιώργος Κοσμάς/©intime

ΑΕΚ: «Ο Ολυμπιακός χάλασε τη συμφωνία για κοινή επιστολή προς την UEFA για elite διαιτητές»

Κώστας Τσίλης 17:17 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 27.03.2023

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, αναφέρθηκε και στις θέσεις της ομάδας, αλλά και στο γεγονός πως στο τέλος της συνάντησης, λόγω της αποχώρησης του Ολυμπιακού, χάλασε η συμφωνία για κοινή επιστολή προς την UEFA, μέσω της ΕΠΟ, για elite διαιτητές

Για τις θέσεις της ΑΕΚ αλλά και για όσα έγιναν στην συνάντηση των έξι ομάδων με την διοίκηση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, μίλησε ο Γιώργος Κοσμάς. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως η αποχώρηση του Ολυμπιακού στο τέλος, χάλασε ουσιαστικά την συμφωνία που υπήρχε, για μια κοινή επιστολή μέσω της ΕΠΟ προς την UEFA, με την οποία θα υπήρχε αίτημα για elite ή top διαιτητές.

«Η ΑΕΚ όπως γνωρίζετε παρέστη και διά του ιδιοκτήτη της, κυρίου Μελισσανίδη, σε αυτή τη συνάντηση, με μοναδικό σκοπό να προασπίσει το ποδόσφαιρο, μακριά από την τοξικότητα, μακριά από όσους προσπαθούν να το καταστρέψουν επειδή δεν μπορούν να το κάνουν δικό τους.

Ο κύριος Μελισσανίδης και η ΑΕΚ εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς του ποδοσφαίρου, έκαναν σαφές ότι οποιοσδήποτε ορισμός διαιτητή γίνεται μόνο μέσω της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, κανονιστικά και σύννομα, μακριά από αυτόκλητους ορισμούς και ανθρώπους που έχει αποβάλλει το ποδόσφαιρο, όπως ο κύριος Κλάτενμπεργκ.

Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο, θεωρεί ότι αυτό το πρωτάθλημα που έχουμε είναι το κορυφαίο όλων των εποχών, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το διεκδικούν αυτή τη στιγμή τέσσερις ομάδες. Και τονίζει, κάτι που είπε και στη σύσκεψη ο κύριος Μελισσανίδης, ότι όλοι πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο μακριά από την τοξικότητα, και να προστατεύσουμε και τις ομάδες, και τους οπαδούς, από όλο αυτό το κλίμα που προσπαθούν ορισμένοι κύκλοι να δημιουργήσουν.

Μελισσανίδης: «Έχουμε κάνει βήματα προόδου, από την εποχή που ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Νοέμβρη και ήταν πάντα ο ίδιος»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:58 - 27.03.2023

Μελισσανίδης: «Έχουμε κάνει βήματα προόδου, από την εποχή που ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Νοέμβρη και ήταν πάντα ο ίδιος»

Ο Μελισσανίδης αναφέρθηκε εκτενώς σ' όσα συνέβησαν στην ΚΕΔ επί διοικήσεων ΕΠΟ πριν από το 2016 και τόνισε πως έχουν γίνει βήματα προόδου καθώς πλέον 4 ομάδες διεκδικούν τον τίτλο

Η ΑΕΚ, επαναλαμβάνω, εμπιστεύεται τους θεσμούς, τους προστατεύει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα. Επαναλαμβάνω, μακριά από την τοξικότητα».

Όσο για το που κατέληξε η συνάντηση, «Τα αυτονόητα που γνωρίζετε όλοι, ότι συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε. Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι στο παραπέντε καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα διότι μέχρι το παραπέντε ήταν σε μία διαδικασία σύνταξης, μία κοινή επιστολή των ομάδων μέσω της ΕΠΟ και όχι μέσω της Λίγκας, προς την UEFA, με την οποία επιστολή θα ζητούσαμε το αυτονόητο.

Δηλαδή ελίτ διαιτητές ή σε κάθε περίπτωση τοπ διαιτητές από την πρώτη κατηγορία. Τι χάλασε τη συμφωνία; Αποχώρησε ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ το έχει δηλώσει και το έχει πει και στην Λίγκα και στα θεσμικά όργανα. Η ΑΕΚ δεν κάνει πολιτική μέσω των media. Κάνει πολιτική στα θεσμικά όργανα. Έχει ζητήσει επανειλημμένως ελίτ διαιτητές, προφανώς διαπιστώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

Και η ΑΕΚ έχει παράπονα, και η ΑΕΚ κάποιες φορές δεν είναι ικανοποιημένη, το έχει εκφράσει αλλά με κόσμιο τρόπο μέχρι στιγμής. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τινάξουμε το πρωτάθλημα στον αέρα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας προστατεύσουμε την ομαλότητα και το καλό του ποδοσφαίρου και των εκατομμυρίων φιλάθλων που το παρακολουθούν».