Επίσημο: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Πινέδα

Ορμπελίν Πινέδα

i

© AEK FC

Επίσημο: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Πινέδα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:10 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 27.02.2024

Παίκτης της ΑΕΚ και με τη «βούλα» είναι ο Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Θέλτα για τη μεταγραφή του Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός χαφ υπέγραψε συμβόλαιο με την Ένωση μέχρι το 2027, αποτελώντας έτσι τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Με ανακοίνωσή τους, οι «κιτρινόμαυροι» γνωστοποίησαν τη συμφωνία με την ομάδα της Ισπανίας για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. 

Τις τελευταίες ώρες, ο μάνατζερ του Πινέδα βρέθηκε στην Ισπανία για να κλείσει την υπόθεση του ποδοσφαιριστή του, ενώ με έμμεσο τρόπο έστειλε μήνυμα πίεσης προς την Θέλτα με σκοπό να προχωρήσει τη συμφωνία με την ΑΕΚ.

Με τη φανέλα του «Δικέφαλου» την περσινή σεζόν, ο Μεξικανός χαφ μέτρησε 10 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 42 εμφανίσεις, ενώ πανηγύρισε και το νταμπλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ: 

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός!

Η ομάδα μας ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ισπανική Θέλτα για την αγορά του 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 με τη μορφή δανεισμού. Αγωνίστηκε συνολικά σε 42 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκόραρε 10 φορές, έβγαλε 4 ασίστ και είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα μας έπειτα από 45 χρόνια, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP της Super League 2022-23!

Όρμπε, για πάντα εδώ!

Κορυφαίος της σεζόν ο Πινέδα

Η Super League ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν που πέρασε, με τον Ορμπελίν Πινέδα να παίρνει την πρωτιά. Έπειτα από ψηφοφορία των φιλάθλων, στον διαγωνισμό Stoiximan Player of the Season, ο χαφ της ΑΕΚ αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης. Τέλος, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Χουάνγκ και Μπακαμπού από τον Ολυμπιακό, ο Πάλμα από τον Άρη και ο Μπρινιόλι από τον Παναθηναϊκό.

1/ Ο. Πινέδα-ΑΕΚ 20,08%

2/ Ι. Χουάνγκ-Ολυμπιακός 19,11%

3/ Σ. Μπακαμπού-Ολυμπιακός 10,19%

4/ Λ. Πάλμα-Άρης 8,84%

5/ Α. Μπρινιόλι-Παναθηναϊκός 7,63%