Ο Πινέδα συνεχίζει να... χορεύει ακόμα και όταν ο Αλμέιδα του αλλάζει «ρυθμό»
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα συνεχίζει να... χορεύει ακόμα και όταν ο Αλμέιδα του αλλάζει «ρυθμό»

Κώστας Τσίλης 08:15 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 27.02.2024

Μπορεί ο Αλμέιδα να δίνει διαφορετικό ρόλο στον Πινέδα ακόμα και από παιχνίδι σε παιχνίδι σε απόσταση μόλις τριών ημερών, όμως ο Μεξικανός συνεχίζει να προσφέρει στην ΑΕΚ γκολ και βαθμούς

Για να βρει κάποιος το αμέσως προηγούμενο ματς που ο Ορμπελίν Πινέδα είχε παίξει σε ρόλο αριστερού ακραίου επιθετικού, όπως συνέβη χθες στο Πανθεσσαλικό, θα πρέπει να πάει πίσω στα μέσα Φλεβάρη και το ματς της ΑΕΚ στην Τούμπα. Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, που ήταν μόλις την περασμένη Κυριακή συμπτωματικά πάλι με τον ΠΑΟΚ, ο Μεξικανός είχε παίξει στον άξονα πίσω από τον φορ. Για άλλον παίκτη, ίσως αυτές οι συνεχείς και ακόμα και από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλαγές ρόλων, θα ήταν μπλέξιμο. Για τον Πινέδα δεν συνιστούν κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Ο Μεξικανός ως ακραίος επιθετικός στον Βόλο, πέτυχε ένατο φετινό του γκολ σ' όλες τις διοργανώσεις και το νικητήριο για την ΑΕΚ. Διότι πλέον είναι απολύτως ξεκάθαρο, πως οποιονδήποτε... "ρυθμό" και αν του δώσει ο Αλμέιδα, πάλι ο Πινέδα θα βρει τον τρόπο να... χορέψει. Άλλωστε αυτό ο Αργεντινός τεχνικός το ήξερε καλά και γι αυτό επέμενε όσο για κανέναν άλλον παίκτη, προκειμένου το περασμένο καλοκαίρι να τον βάλει στο ρόστερ της ΑΕΚ. 

Στην φετινή σεζόν ο Πινέδα είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει αλλάξει τους πιο πολλούς ρόλους μέσα στο γήπεδο. Συνολικά έχουν γίνει πέντε διαφορετική. Έχει αγωνιστεί και στα δυο άκρα της επίθεσης, έχει παίξει πίσω από τον φορ, έχει παίξει ως δεύτερος αμυντικός μέσος και πάει ακόμα και στο δεξί άκρο της άμυνας. Χωρίς σε κανέναν απ' όλους αυτούς τους ρόλους να δείχνει... χαμένος. Αντίθετα, έχει προσφέρει και γκολ και ασίστ απ' όλους αυτούς τους ρόλους. Ακόμα και του δεξιού μπακ. 

Επίσης ο Αλμέιδα με τον Πινέδα, έχει καταρρίψει την περιβόητη θεωρία περί του "παιδιού" του προπονητή που δεν βγαίνει ποτέ από το γήπεδο και παίζει 90άλεπτα. Ο Αργεντινός τεχνικός, κρίνοντας πως αυτό είναι αγωνιστικά το καλύτερο για την ΑΕΚ, έχει κάνει αλλαγή τον Μεξικανό και στα δυο τελευταία ματς. Τόσο την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, όσο και χθες στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο